fredag 18. mars 2016

Varierende temperatur gravid

Jeg er gravid i uke åtte og er nå bekymret for at noe er galt. Jeg har nemlig en Ladycomp som jeg hver morgen måler temperaturen med. Det var denne maskinen som påviste at jeg var gravid , da temperaturen etter eggløsningen holdt seg konstant høy. Jeg bor på et boligfelt som ligger i en bakke.


Varierende temperatur gravid

Da jeg skulle på ski i sted sjekket jeg temperaturen og så det var - noe jeg synes var litt rart ettersom bilen viste -på hovedveien tidligere i dag. Jeg sjekket en værstasjon på feltet som har målere nederst og øverst på feltet, det viste seg å. Varierende temperatur. Ved å bli medlem i NAAF støtter du en god sak og får mange gode medlemsfordeler. Etter eggløsning øker kroppens temperatur med cirka grader og holder seg slik frem til neste menstruasjon.


Hvis du måler morgentemperaturen for å fastslå når du har eggløsning, og oppdager at temperaturen holder seg forhøyet mer enn to uker, så kan det være et tegn på at du er gravid. Hvor farlig er det å få influensa når man er gravid ? Spørsmål og svar om influensasykdom og -vaksine under graviditet. Hvor farlig er det dersom man får influensa som gravid ? Når bør man i så fall oppsøke lege?


Heldigvis får de fleste av oss sjelden influensa. Gravide med anemi, det vil si hemoglobin (Hb) under nedre grenseverdi, bør utredes med henblikk på jernmangelanemi. I alle situasjoner anbefaler vi deg å begynne med en BabyComp og sette en ny tidshorisont på 6-måneder. Hvis du ikke blir gravid etter målte sykler, kontakter du PFC Nordic for en BabyComp-utskrift. Mange vet ikke når kvinnen har eggløsning og prøver å bli gravide på feil tidspunkt i syklusen.


Hvis du får veldig varierende temperaturer av å måle i munnen, så bør du bytte til å måle i skjeden eller rompa. Vær konsekvent og bruk samme målested gjennom hele syklusen. Måling i øret eller under armen blir for unøyaktig.


Mål på omtrent samme tidspunkt hver dag. Når man planlegger å bli gravid og har brukt prevensjonsmidler som P-piller, mini-piller eller P-sprøyte, kan det være bra å forstå at disse kan påvirke hele kroppen en god stund etter at du slutter med de. Samlet kan derfor en kvinne bli gravid i ca seks dager per menstruasjonssyklus. I løpet av menstruasjonssyklusen varierer hormonnivået i kroppen, dette påvirker hvile temperaturen , den såkalte basal temperatur. Basal temperatur følger en unik kurve for hver kvinne og kommer tilbake hver måned.


Tenker du på å bli gravid , eller har du allerede prøvd en stund uten resultat? Her finner du andre prøvere! FORHØYET TEMPERATUR Rett før eggløsningen går temperaturen opp med minst en halv grad.


Når man har blitt gravid fortsetter denne økningen holder seg dersom man har blitt gravid , derfor kan dette være et tegn på at man har blitt gravid. REAKSJON PÅ LUKT OG SMAK Mange kjenner at de reagerer mye mer på lukter og smaker enn tidligere. Den basala kroppstemperaturen brukar vara förhöjd vid tiden för ägglossning.


Om ägget befruktas, och man med andra ord är gravid fortsätter höjningen att ligga kvar under hela graviditeten. Når du er gravid , er det meningen at du skal gå opp i vekt. Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet. Lav kroppstemperatur, kalles hypotermi på det medisinske fagspråket.


Kroppstemperatur er en måte å måle kroppens evne til å lage og til å bli kvitt varme. Kroppen er veldig god på å holde temperaturen i et trygt område, selv når temperaturen utenfor kroppen endres mye.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg