torsdag 14. mai 2015

Markedsføringsnavn

Markedsføringsnavn

Markedsføringsnavn. Det er mulig å bruke et annet navn på virksomheten enn det offisielle foretaksnavnet. Dette navnet kan du for eksempel bruke på skilt, som logo eller domenenavn med mer. Eksempelvis kan enkeltpersonforetaket Per Holm registrere Grillbua som navn på virksomheten. Er det påkrevd å ha hele det registrerte navnet på enkeltpersonforetaket på fakturaen?


Markedsføringsnavn

Eller kan man bruke et markedsføringsnavn ? Svaret er at det er lovlig for bedrifter å bruke et markedsføringsnavn på fakturaer så lenge du også har med det formelle foretaksnavnet og organisasjonsnummeret. Ved registrering må valg av firmanavn være 1 avklart. Hvis du skal bruke et eget markedsføringsnavn i tillegg til det formelle firmanavnet må det også oppgis i samordnet registermelding. Firmaets eventuelle internettside bør ha et navn som tilsvarer markedsføringsnavnet. Har du et bra firmanavn?


Et firmanavn bør gi assosiasjoner til det firmaet skal holde på med. Det mener forfatter og reklameperson Roger Pihl, som er juryformann for Gule Sider sin årlige navnekonkurranse. Det kreves imidlertid at hele foretaksnavnet er med på alt av forretningsdokumenter. I enkeltpersonforetak må etternavnet ditt være en del av foretaksnavnet. Sabla god reklame øverst på fakturaer, men hele Sabla god reklame Johansen må stå under).


Les mer om valg av navn (domenenavn, foretaksnavn og varemerke). Foretaksnavneloven om krav til foretaksnavn Hva koster det. Det er gratis å registrere et enkeltpersonforetak i Enhetsregisteret. Hvordan kan vi hjelpe deg?


Navnesøk: Domenenavn, foretaksnavn og varemerke — i ett søk Er navnet ledig? Før du søker ber vi deg sjekke at du oppfyller våre medlemskrav og gjør deg kjent med våre retningslinjer. Alle felt må fylles ut. Når vi har godkjent søknaden får du faktura per e-post. Når faktura er betalt får du medlemsbevis per e-post.


Markedsføringsnavn

Der får du også et ferdig utfylt søknadsskjema til Alternativregisteret. Ikke bruk dette skjemaet hvis du skal endre opplysninger eller registrere et selskap eller organisasjon. Da må du sende inn skjemaet Samordnet registermelding. Til daglig, og når du markedsfører bedriften din, kan du bruke et annet navn enn det registrerte navnet. Du kan bruke et markedsføringsnavn i tillegg.


Hvis bedriften din er registrert som ARILDSEN BAKERI, er det med andre ord ingenting i veien for at enkeltpersonforetaket drives under navnet Bakeriet. Database hvor du kan søke etter patenter patentsøknader patentregister varemerker varemerkeregister varemerkeregistreringer varemerkesøknader designregistreringer designregister og designsøknader i Norge. Database where you can search for patent patent applications trademarks trademark applications design registrations and design applications in Norway.


RK-smia med italiensk smijern fra Ind. Via Nova er markedsføringsnavn og er ikke skilt ut med eget org.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg