fredag 29. mai 2015

Autorisasjon vernepleier

Autorisasjon og lisens. Innmeldingsliste for utdanningssteder og fylkeskommuner. Språkkrav, kurs i nasjonale fag, kurs i legemiddelhåndtering og fagprøve. I det siste har det vært et par artikler knyttet til vernepleierens helsefaglige kompetanse på vernepleier. En vernepleier jobber med å veilede og tilrettelegge for mennesker med fysiske, psykiske eller sosiale funksjonsnedsettelser.


Vurdering av om din autorisasjon som vernepleier skal tilbakekalles. Jeg har i dag, på kvinnedagen, holdt innledning for årsmøtet i FO Nord-Trøndelag. Av alle de sakene de kunne ha uttalelse om valgte de autorisasjon. Det synes jeg er lurt. Hun har mange års erfaring med kommunale helse- og omsorgstjenester til personer med funksjonsnedsettelser og eldre og har jobbet mange år som leder.


Hun har vært høyskolelærer for utdanning av vernepleiere og sittet i yrkesetisk råd (FO). Vernepleier er en beskyttet tittel som krever autorisasjon fra Statens autorisasjonskontor for helsepersonell. Som vernepleier er egenskapene empati og omsorg svært viktig. Klippet fra utdanning.


Norsk utdanning som vernepleier er en treårig bachelorgrad på høgskole eller universitet. Du skal med miljøarbei habiliterings- og rehabiliteringsarbeid bidra til daglig omsorg med sikte på trivsel, velferd og god helse for den enkelte. Du arbeider som vernepleier i hjemmetjenesten. Du møter der en dame på år.


Hun er lettere utviklingshemmet. Søknad om autorisasjon skal sendes inn når utdanning er avsluttet og bestått. Studenter under utdanning oppfordres til å søke. Du må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsevner. Søker må beherske norsk, muntlig og skriftlig på minimum Bnivå.


Ha en godkjent autorisasjon som sykepleier eller vernepleier. Beherske norsk, svensk eller dansk skriftlig og muntlig. Ha generelle datakunnskaper.


Levere en politiattest som ikke er eldre enn måneder ved ansettelse. Personlig egnethet blir vektlagt. Fast stilling - sykepleier eller vernepleier - fra dags dato.


Autorisasjon vernepleier

Vikariat - vernepleier - fra dags dato til 1. Arbeid hver fjerde helg med langvakter. Enhet for hjemmetjenester avdeling 2: Tre faste stillinger - sykepleier - fra dags dato. Utdanningen gir deg grunnlag for autorisasjon som vernepleier. Som autorisert vernepleier kan du arbeide i den kommunale helse- og sosialtjenesten, i barnehager og skoler.


Mange vernepleiere arbeider også innenfor psykisk helsevern for barn og unge, ungdomsarbei rusomsorg, barnevern, psykisk helsevern for voksne eller eldreomsorg. Kapittel omhandler vilkår for godkjenning av yrkeskvalifikasjoner for lege, herunder lege med spesialistutdanning og allmennpraktiserende lege med rett til refusjon fra trygden, sykepleier, tannlege og tannlege med spesialistutdanning, jordmor og provisorfarmasøyt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg