fredag 22. mai 2015

Blikkontakt menn

Jeg er en sånn jente. Kanskje hun er slik også, eller bare sjenert. Tror uansett ikke du skal ta det personlig. Faktisk så bra at jeg kastet brillene jeg og kjøpte linser. Nå så forsøker jeg å se mennesker når jeg treffer dem, og da er blikket helt essensielt.


Spedbarnet ser bevegelser godt, og forsøker tidlig å følge ting som rører seg. Men fordi synet er umodent og de ikke har full kontroll over øyemusklene, får de det ikke helt til. Les også: Slik forstår du babyspråk.


Holder blikkontakt. Før barnet har nådd tre måneder, kan det holde blikkontakt en liten stun og gjengjelde smil. Slike reaksjoner kan komme svært overraskende på jentene. De fleste menn i disse landene viser kvinnene respekt ved å unngå å stirre på kvinner offentlig. Mammaen flyttes til et dobbeltrom.


Blikkontakt menn

Nye gjester trenger familierommet. Mannen sendes hjem. Men det er jo søndag i fellesferien, tenker mannen. Ungår blikkontakt , men ser på henne når hun ikke ser meg.


Vil, mens samtidig ganske nærvøs for det, være i nærheten av jenta. Prater med henne som hun skulle vert hvem som helst. Føler meg eller virker litt sosialt klomsete i kontakt med henne.


Blikkontakt menn

Hvordan oppfører en mann seg rundt en dame han er betatt av? Hvilke indikatorer fins det som kan. På en måte er det en ond sirkel – for én må jo begynne med å vise følelsene sine – men samtidig så bygger dette opp spenningen mellom dere. Derfor er det vanlig at både menn og kvinner sender ut signaler som kan være tvetydige, men som likevel kan forstås som tegn på forelskelse.


Tar du ofte personen i se på deg, og møtes blikket deres ofte? At blikket deres møtes kan bety at begge tenker på hverandre, og i tillegg er det en fin måte å vise interesse overfor den man er forelsket i på! Aspergers syndrom er en gjennomgripende utviklingsforstyrrelse (autismespekterforstyrrelse) i diagnosesystemet ICD-10. Syndromet karakteriseres i likhet med autisme av problemer med sosialt samspill, kombinert med et begrenset, stereotypt og repetitivt mønster av atfer interesser og aktiviteter, men skiller seg fra autisme først og fremst ved normal intelligens og språklig utvikling. Lege Får du ikke blikkontakt i det hele tatt?


Pasient Jo, men bare i noen få sekunder, så snur hun seg vekk og stirrer i veggen igjen. Ansikt, og da spesielt øynene, er et sterkt stimulus som skaper ubehag for det autistiske barnet, og som barnet søker å unngå eller å ta kontroll over. Det synes jeg er trist.


Men avvikende blikkontakt kan også forklares i en etiologisk ramme. Direkte blikkontakt er en trussel og skaper angst. Dette er ikke mennesker som skal bli venner, men jeg skal ha kontakt med dem i mange år fremover. Når jeg snakker med dem, så ser jeg alltid ned i gulvet, ikke bare med blikket, men med hele hodet, jeg står altså med bøyd nakke hele tiden.


Blikkontakt menn

Noen få ganger klarer jeg å opprette blikkontakt , men det varer bare et sekund. Om tilknytning, blikkontakt og samspill Av Marianne Haslev Skånland En forelder skrev nylig i Forum Redd Våre Barn et innlegg som inneholder treffende beskrivelser, både av hvordan barnevernsfolk resonnerer og argumenterer omkring sine yndlingsbegreper, og av hvordan barns virkelige behov kommer til uttrykk. Blikkontakten er som regel forstyrret (granskende blikk som ikke brukes til kommunikasjon eller avverger å gi blikkontakt ). Deretter skulle de velge ut hvilken av t-skjortene de foretrakk etter luktetesten.


De aller fleste kvinnene valgte t-skjorter båret av menn som hadde et MHC-spor som var minst likt deres eget. Dermed filtrerte de ubevisst ut mennene de hadde passet dårlig sammen med i forhold til sjansen for å få friske barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg