tirsdag 12. mai 2015

Pinnekjøtt i ovnen før servering

Liker du å svi av kjøttet rett før servering , setter du ovnen på grill og 2grader. Sett formen høyt i ovnen ,. Når man ovnsbaker pinnekjøtt er det to ting som er ufravikelig. Mange liker å gjøre pinnekjøttet crispy i stekeovnen før servering. Pass på, det går fort med grill. Hvis du faller for fristelsen å sjekke om kjøttet er ferdig før må du pakke formen helt tett igjen før den går i ovnen igjen.


La folien være på frem til servering. Har dere pinnekjøttet i ovnen før servering ? Jeg oppdaget her om dagen hvorfor jeg ikke liker svigermors pinnekjøtt så godt som det mamma lager. Svigermor tar det rett fra gryta, mens mamma har det i ovnen en stund før det serveres. Vi hadde pinnekjøtt siste Søndag i Advent og siden jeg siste drøye timen før servering måtte hente Vanessa som kom hjem til Jul, tilberedte jeg alt på forhånd inkl.


Jeg er fra Oslo, og lemper alltid pinnekjøttet inn i ovnen på høy temperatur like før servering. Det er først da det blir ordentlig snadder. Men her er det vel mye vaner og tradisjon ute å går, så det er greit nok at andre bare vil dampe det. Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene salting og tørking. Og du, skal du ha skikkelig saftig pinnekjøtt bruker du h uskeregelen 30-3.


Etter at kjøttet er dampet, liker mange å steke kjøttet noen minutter under grillelementet i ovnen før servering. Fjern skallet på kålrabien. Del den opp i biter. Ha bitene i kjelen med gulrot og to poteter.


Kok bitene møre i godt saltet vann. Mos inn smør, ribbefett og muskat, gjerne med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Er det noen som har erfaring med å langtidssteke pinnekjøtt i ovn ? Når jeg damper pinnekjøtt i 3-timer, slipper ikke kjøttet beinet, og jeg føler at det aldri blir ferdig.


Jeg vet at mye annet kjøtt blir supermørt og godt ved langtidssteking på svak varme i ovn. Kan brukes på alle koketopper, også induksjon. Sprø opp pinnekjøttet i ovnen før servering , på høy varme i noen få minutter. Legg fettsiden opp, så forhindrer du at pinnekjøttet blir tørt. For en annerledes vri kan du også pensle på en blanding av sennep og honning i et tynt lag, før du setter det under grillelementet i ovnen.


Men pass godt på så det ikke brenner seg. Skal ha gjester på pinnekjøtt i morgen, hadde alt ferdig planlagt. Men så må vi avgårde i morgen tidlig ( ikke planlagt) og hjemme igjen ca en time før gjestene kommer.


Pappa gjør også ofte det. Men har glemt å spørre hvordan han oppbevarer det i mellomtiden. Hørte nettopp et annet tips (som jeg ikke kan gå god for, da jeg ikke har prøvd) som gikk ut på å dampe pinnekjøttet noen dager i forveien, fryse det ne for så å ha det under grillen noen minutter før servering. Det som skjer ved utvanning er at kjøttet får tilbake sin naturlige væskebalanse og at saltmengden reduseres. Om du har tilberedt pinnekjøtt i årevis og er fornøyd med en viss utvanningsti er det ingen grunn til å endre på dette.


MatPrat står inne for. Kjøp pinnekjøtt som er kuttet opp. Om det skal være røkt eller urøkt er en smakssak. Urøkt er litt lettere å fordøye. Slik kokes pinnekjøtt ! Legg pinnekjøttet i rikelig med kaldt vann timer før.


Rett før servering kan det sprøs opp på sterk varme i ovnen eller under grillen. Kjøttet legges før servering over i langpannen for å få en ekstra finish i. For å få litt sprø overflate på kjøttet er det nok med et øyeblikk under grillen eller i riktig varm stekeovn like før servering. Yngre, og de som ikke har vokst opp med pinnekjøtt , vil gjerne ha pinnekjøtt laget av lammekjøtt med mild smak og lite fett. Pinnekjøtt i stekeovn: En annen vellykket variant er å.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg