torsdag 21. mai 2015

Baby sove på siden

Baby sove på siden

Legg babyen til å sove på ryggen. De fleste vet at babyen skal legges til å sove på ryggen. Det er det absolutt viktigste tiltaket for å redusere risikoen for krybbedød. Andre viktige tiltak er å unngå overoppheting og røyking.


Når babyen sover på magen, sover den tyngre og lengre, og reagerer saktere. Grunnen til at det er farlig å sove på siden er tydeligvis at man kan komme over på magen. Min minste sovnet ikke hvis jeg la han på rygg, jeg måtte legge han på siden med noe foran ansiktet, ellers sov han ikke.


Det har i mange år pågått en debatt om hvilken stilling en baby skal sove i. De første forskningsresultatene kom fra New Zealand. I vår del av verden er man kommet frem til de samme resultatene. Jeg ser at vår lille baby sovner langt lettere både om natten og dagen når han får ligge på siden. Nå har vi latt han sovne inn på siden , med et håndkle som støtte i ryggen.


Baby sove på siden

Når han har sovnet inn, legger vi han ned på ryggen. Men når er det forsvarlig å la en baby. Les også: Så lenge og mye bør babyen din sove. Det finnes lite konkrete bevis på hvorfor det er som det er - det vi vet med sikkerhet er at mageleie i søvnen er den største risikofaktoren i forhold til krybbedød. Din baby skal sove med hovedet helt ud til siden (som på fotoet) for at sikre at baghovedet ikke bliver fladt eller trykket skævt.


Baby som sover på siden. Siden vi ikke entydig kan definere risikobarnet, er det fortsatt nødvendig å råde alle små barn å sove på rygg. Din baby bør slet ikke ligge på ryggen med ansigtet lige op under søvnen. Hva når barnet selv begynner å snu seg rundt på magen? Det er påvist en forebyggende effekt at vi fortsetter å legge barnet ned for å sove på rygg selv om barnet har begynt å snu seg over på magen når det sover.


Søvnen kan bli forstyrret av smerter – for eksempel på grunn av luft i magen – eller ytre forstyrrelser som høye lyder. Foreldrene må prøve og feile, og gradvis lære hva som hjelper for akkurat deres barn. Lær om å tolke babyens signaler. Helsedirektoratets generelle råd er at man ikke bør sove i samme seng som barnet. Det samme rådet gir professor Torleif Ole Rognum ved Rettsmedisinsk Institutt.


Han har forsket på krybbedø og anbefaler at barnet ligger i en liten seng ved siden av foreldrenes seng. Vi i comfybaby bryr oss om god søvn, og her har vi samlet gode sove tips for baby ! Lurer du på hvor lenge din baby eller nyfødte skal sove ? Vi har laget en liste under, og her har vi også tatt med foreldre og småbarn siden det er vel så relevant :-). Gratis frakt fra 6kr.


For å være helt ærlig: min baby har sovet på magen de siste månedene, han er måneder. Han nekter å sove på ryggen, og da mener jeg nekter! Tror ikke det er noen fare med å la han sove på siden , men det må du selvsagt vurdere selv.


Kalstad forklarer at de aller fleste barn velger å sove på magen når de selv får velge, altså er dette det mest vanlige og det mest naturlige. Men risikoen ved mageleie er ikke lenger til stede på samme måten for de eldre spedbarna og for de som har begynt å snu seg selv, som for de som ikke kan snu seg selv, de aller minste, sier hun. Han gjør dette selv i søvne.


Baby sove på siden

Min mor fortalte at min store søster sov, helt siden hun ble født, på magen. Min gutt er nå litt over mnd og han elsker å sove på magen eller siden. Men jeg klarer ik la vær å være redd. Altså, av to onder, to ting hvor ingen er anbefalt å gjøre, hva bør man velge?


Han er på stadie hvor han prøver å krabbe. Så da spør jeg dere kloke damer, ville. Det er en forferdelig idé å dele en voksen seng med en baby , sier en av forskerne bak studien. Hej Helen Må en baby sove på siden ? Vores søn på måned er meget svær at få til at sove. Det er som om han helst ikke vil overgive sig til søvnen, og nogen gange tager det 1½ time at få ham til til at sove.


Baby sove på siden

Er det greit at hun sover sånn liggende på siden av og til? Men gravide bør prøve å sove på venstre side, noe som ifølge de amerikanske ekspertene er det beste for blodsirkulasjonen. Og snorkere kan med fordel ligge på siden framfor på ryggen.


Dette er helt naturlig. Instinktene deres sier at de ikke er trygge når de ligger for seg selv, og de vil derfor søke nærhet til omsorgspersonene, spesielt i når de skal sove. Samsoving gjør nattamming enklere.


Med barnet på samme rom, eller ved siden av deg i sengen, slipper du å stå opp og våkne mer enn nødvendig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg