onsdag 27. mai 2015

Sykemelding skjema d

Del C av sykmeldingen leverer du til arbeidsgiveren din. Del D - søknaden - leverer du til den som skal utbetale sykepenger. Arbeidsgiveren betaler de første kalenderdagene. Er du sykmeldt lenger, er det NAV som betaler sykepenger.


I noen tilfeller utbetaler arbeidsgiveren sykepengene og får dem tilbake fra NAV senere. Gjelder sykmeldingen behandlingsdager eller reisetilskud må du fortsatt be om å få den på papir fra den som sykmelder deg. Det er fordi du foreløpig trenger del D på papir i akkurat disse tilfellene. Når sykmeldingsperioden er over. De aller fleste kan nå sende både sykmeldingen og søknaden om sykepenger digitalt.


Om utfylling av blankettens del D – Krav om sykepenger 8. Her krysses av for den yrkesstatus du har (fl ere kryss mulig). For å dokumentere sykefravær og tilfredsstille kravene NAV har for utbetaling av refusjon, må sykmeldinger som leveres til arbeidsgiver være korrekt utfylt. Som nyansatt har du ikke rett til å bruke egenmelding før etter flere uker i arbeid. Blir du syk, kan sykemelding redde deg.


Her er reglene som gjelder. Du kan få sykmelding av fastlegen eller en annen som har rett til å sykmelde deg hvis det er medisinske grunner til at du ikke kan jobbe. Husk å logge ut når du er ferdig. D -nummeret ditt må være aktivt. Alle d -nummer blir satt som inaktive i Folkeregisteret fem år etter tildeling.


At et d -nummer blir satt til inaktivt innebærer ikke at d -nummeret har opphørt eller at det er slettet. Offentlige og private virksomheter som har myndighet til å bestille et d -nummer, kan reaktivere d -nummeret ditt. Hensikten er at NAV skal kunne bli mer presis i kontakten hvis det oppstår behov for samarbeid underveis i fraværet. Kontaktinformasjon til nærmeste leder gjør også at NAV kan tilby bedre oppfølgingstjenester i fremtiden etter hvert som den digitale tjenesten utvikles. Dersom opplysningene endrer seg, må det sendes inn et nytt skjema.


Sykemelding må som hovedregel skrives av en lege. Foruten leger, kan kiropraktorer og manuellterapeuter sykemelde pasienter i inntil tolv uker. Magicianskrev (timer siden): Dette blir da det jeg kjøper ser det ut som. Kan noen hjelpe med kompatibilitet?


Spesielt det med RAM, prosessor og hovedkort. GPU og Skjerm skal jeg kjøpe brukt. I stedet for å måtte fylle ut del A, B, C og D , så kan man fylle ut et digitalt skjema hvor opplysninger gjenbrukes og tilgjengeliggjøres etter relevante parters formål. Veiledning til skjema Pkt. Fylles ut av nærmeste overordnet (leder) når arbeidstaker gir melding om fravær.


Leder er ansvarlig for at ansatt skal ha tilgang til skjemaet når arbeidstaker er tilbake og skal derfor oppbevare skjemaet inntil det er tilstrekkelig utfylt. Hvis du blir sykmeldt på grunn av sykdom eller skade, har både du og arbeidsgiver en rekke plikter i sykmeldingsperioden. For at Brønnøysundregistrene skal kunne bestille d -nummer (som tildeles av Folkeregisteret), må alle feltene i blanketten fylles ut.


Dersom skjemaet er sendt inn med feil eller mangler, vil skjemaet blir returnert. Mer informasjon om søknad om d -nummer på brreg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg