fredag 8. mai 2015

Plutselig utslett i ansiktet

Utslett i ansiktet kan forårsakes av svært mange hudsykdommer. Hos barn er blant annet femte barnesykdom og brennkopper vanlige årsaker. Her kan du se bilder av og lese mer om vanlige årsaker. Jeg er en kvinne som er plaget med store røde flekker/uslett i hele ansiktet som kommer og går med ugjevne mellomrom.


Plutselig utslett i ansiktet

Flekkene/utslettet kommer plutselig og klør og svir, og huden er ikke glatt, men føles litt knudrete, samt rødflammet og skjemmende der flekkene oppstår. Typiske symptomer er plutselig plagsom kløe, som oppleves mest intens om natten. Til forsiden av NHI. Synes liksom ikke det stemmer helt med beskrivelsen da det ikke er rødt eller klør, og er i hele ansiktet men verst faktisk på nese og panne, og litt verre på hake (spesielt en side).


Ble plutselig veldig tørr her om dagen og synes liksom det ble bedre etter det, så håper jeg blir helt bra nå. Ellers får jeg vel oppsøke noen. I går kjente jeg plutselig at huden øverst på halsen min på venstre side var ganske ruglete, og ikke glatt som den vanligvis er. Jeg tenkte ikke spesielt mye over det først, men etter hvert (i løpet av et par timer) hadde det spredd seg til venstre kinn også. I dag morges var plutselig hele.


Har i nesten 2år nå slitt med en vanvittig kløe i ansiktet. Det bare plutselig dukket opp en dag uten forvarsel, og siden den dagen har jeg slitt veldig. Det tærer på selvtilliten min og på søvnen. Dette utslettet begynner som kløe i huden for deretter og danne seg en hvit klump som er rød r. Et ansiktsutslett er i de fleste tilfeller en betennelsesreaksjon (inflammasjon) i huden i fjeset.


Ansiktsutslett kan være forårsaket av en rekke milde til alvorlige sykdommer, lidelser og tilstander. I noen situasjoner nærvær av utslett i ansiktet er et varsel om andre problemer i andre deler av kroppen, slik som systemisk lupus. Det kan for eksempel oppstå hvis man våkner og har fått mystiske flekker i ansiktet , eller gjennom lengere tid har hatt mørke ringer rundt øynene.


For den type spor i ansiktet kan nemlig være tegn på at noe er galt, og at legen burde ta en titt på det, skriver Reader’s Digest. Her er åtte symptomer på sykdom som kan ses i ansiktet. Klikk på lenkene for å se bilder av de forskjellige utslett. Røde hunder: Et utslett med lyserøde prikker kommer til syne først bak ørene og i hodebunnen.


Utslettet sprer seg til ansiktet , halsen, overkroppen, armene og beina i løpet av et par dager. I løpet av tre-seks dager vil et utslett med små blemmer vise seg. Blemmene blir fylt med puss og kan etter hvert begynne å blø. Som regel blir regionen rundt brystkassen rammet, men noen får også utslett på halsen og i ansiktet.


Soppinfeksjoner: Soppinfeksjoner kan minne om flere andre hudsykdommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg