fredag 8. mai 2015

Overskrift søknad

Kort om personalia, det er vanlig å nevne alder. Dine faglige kvalifikasjoner. Finn en treffende overskrift som appellerer til et behov i bedriften. En åpen søknad er ikke en masseprodusert søknad som deles ut til alle som er villige til å ta imot.


I den åpne søknaden er motivasjon om mulig enda viktigere enn i en vanlig søknad. Søknad : steg til en gullkantet søknad ! Tiden er inne for at du skal levere din åpne søknad. Dette må du bruke til din fordel! Forsøk å skrive korte setninger og kom raskt til poengene, siden det gjør søknaden din mer lettlest.


Hvem skriver du søknaden for? Det er lett å gå i den fella at man skriver en søknad basert på hvordan man selv ønsker å presentere seg. Det er imidlertid en bedre måte å gjøre dette på. Benytt en “grunnen-til”- overskrift “grunner til hvorfor smarte SMB-markedsførere ikke kjøper tjenester fra de tradisjonelle reklamebyråene” Svar på viktige spørsmål om dine produkter eller tjenester “spørsmål du må stille deg før du kjøper deg ny bil…og ett godt svar på hvert av dem. Det klart viktigste er å vise at du ikke bare sender en generisk søknad som andre også får.


Søknaden skal skreddersys, det holder ikke å klippe og lime fra tidligere søknader du har skrevet. Da får man lett med irrelevant informasjon, og søknaden kan gi et dårlig helhetsinntrykk. Det er viktig at det du trekker frem i søknaden har direkte relevans til den stillingen du søker på.


For å komme frem til en god overskrift kan det lønne seg å brainstorme ideer. Enten du lager tankekart, lister eller kaster ball med kolleger, så er målet det samme: generere så mange ideer som mulig. Selv dårlige ideer kan inspirere videre. Praktisk betyr dette at du må gjøre grundig research slik at du får vist at du forstår hva stillingen innebærer, og at du har kvalifikasjonene som skal til for å fylle den. Her er søknad fra Espen (27), som vil ha jobb som informasjonskonsulent på Informasjonssenter for ungdom.


Overskrift søknad

I eksemplene som følger med som en del av CV-nerdens CV-pakke står det lengre analyser av hva som gjør eksemplene gode, og hvordan man kan tenke. Fortell kort om din bakgrunn, maks 2- linjer. Søknaden din skal skille seg fra de andres i innhol ikke i form.


Innhold i søknaden. Hvordan setter man opp en epost- søknad ? Skal alt av adresse, dato, ste overskrift osv videre være me akkurat som i en brevsøknad? En søknad settes opp som et forretningsbrev.


Også Terjesen i Karrierehuset er enig i at man ikke bør bli for generell i henvendelsen. Selv om du sender ut søknader til flere bedrifter som er interessante for deg, er det viktig at du gir hver mottaker en følelse av å være spesielt utvalgt. Deretter skriver du overskriften som skal inneholde at du søker den spesifikke stillingen. Begynn selve søknadsteksten med å skrive en kort innledning. Arbeidsgiver får kanskje inn mange søknader og kan ikke bruke mange minuttene på hver enkelt CV.


Derfor bør du lage en ryddig, leservennlig CV som gir et positivt inntrykk av deg. Da får CV-en din en profesjonell layout. Du kan godt bruke en ferdig mal.


Men det går også fint an å sette opp en enkel CV selv. Jeg kan engelsk, det var egentlig ikke det som var spørsmålet. Problemet er at jeg ikke vet hvordan man skriver en formell jobbsøknad på engelsk. Gi e-posten en informativ og dekkende overskrift i emnefeltet.


Da kan mottakeren prioritere saken riktig. Ikke skriv om flere saksforhold i samme e-post. Skriv heller flere, med én sak i hver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg