mandag 25. mai 2015

Brun saus uten smør

Smak til med salt og pepper. Brun saus uten smør eller margarin. Bland inn hvetemel og rist godt. Varm opp resten av buljongen til kokepunktet, og ha i melblandingen.


La sausen koke under omrøring i 5-minutter.

La blandingen bli jevnt brun. Rør godt hele tiden og ikke ha for sterk varme. Spe med varm kraft eller sky. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.


Smelt og brun smøret. Tilbake til brun saus : Mange sverger til noen dråper sukkerkulør for å brune sausen , men i den klassiske brune sausen bruker man ikke dette. Det er bruningen av melet og smøret til å begynne med som sørger for den brune fargen.


Dette bidrar også med en nøtteaktig, god smak til sausen.

Aller viktigst for smaken er imidlertid kraften du. Veldig mange lurer på hvordan de kan lage god brun saus uten gluten og melk. Her får dere en grunnoppskrift på smaksrik brun saus , og ulike varianter under. Egentlig er det nesten samme sausen , som kan tilpasses ulike retter. Mange har et forhold til brun saus , men ferdige poser blir ofte valgt når det skal lages.


Det å lage hjemmelaget brun saus er imidlertid veldig enkelt. Vi viser deg hvordan du enkelt kan lage. Første mål var å lage en brun saus som ikke var tam i smaken, eller smakte av mel. I dag har jeg derfor gjort et forsøk med litt nye teknikker og ingredienser.


Kan jeg lage brun saus uten smør ? Vet at man kan jevne ut med maisenna, men tidligere når jeg ønsket en tykkere saus ( saus med smør ) og tilsatte maisenna så fikk jeg bittesmå maisennaklumper og det vil jeg ikke ha i sausen. Hvit saus , brun saus , tomatsaus, sauser som begynner med smør og sauser som slutter med smør , og sauser som ikke har smør i det hele tatt. Matredaksjonen har funnet fram ti klassiske sauser som. I dag er butikkhyllene fulle av posesaus og ferdigsaus på pose, noe som vitner om at ikke alle lenger vet hvordan man lager enkle sauser selv.


Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking.

Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Matblogger Edel avslører sine aller beste triks slik at du kan naile denne enkle sausen. For å lage brun saus trenger du kun tre ingredienser: smør , mel og kjøttkraft, forteller matblogger Edel Granerud Randgaard. Vanligvis har vi sausen til for eksempel kjøttkaker, men i jula er det godt til medisterkaker og ribbe.


Denne brune sausen tilhører Arne Brimi, som godt husker lukta av sausbruning fra barndommen. Da var det bare å glede seg til middag, sier Brimi. Hei, Jeg lurer rett og slett på hvordan jeg skal lage hvit og brun saus uten fett og uten å få klumper i sausen. Jeg bruker aldri melk i brun saus , men heller fløte. Smør er alltid riktig.


Det blir sjelden feil med litt smør i maten, og særdeles lite feil i en saus. Enten det er snakk om sandefjordsmør, beurre blanc eller brunt smør så kommer fiskeretten til å smake minst to hakk bedre enn den ville gjort uten. Er det en saus som blir sett på som den mest tradisjonelle i norsk matlaging, så må det være brun saus.


Kniven går raskt uten at kokken kikker ned en eneste gang. Brimi inn terninger med smør og smaker sausen til med litt salt, sitron og frisk salvie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg