mandag 4. mai 2015

Arr på ryggen

Det kom etter flere år med kviser og mørkebrune flekker over hele ryggen. Kvisene har gitt seg, men jeg er veldig misfornøyd med ryggen min og lurer på om noe kan gjøres. For kvisene på ryggen bør du trolig settes på en form for tablettbehandling. Hva man velger vil avhenge av alvorlighetsgra mengden arr og omfang.


Disse har god effekt hos de fleste med akne. Det kombineres med krembehandling (f.eks basiron).

Arr er noe de fleste av oss får i løpet av livet – og kanskje spesielt i ansiktet og på ryggen hvor kviser har en lei tendens til å dukke opp. Ifølge eksperten vil ikke arret kunne forsvinne, men det et par ting som kan gjøres for å redusere synligheten. Normalt er disse arrene mindre enn den tidligere kvisen, men hvis arret er større i utbredelse. Nedsunkne arr og ice-pick arr er et vanlig etter akne.


CROSS (chemical reconstruction of skin scars) med trikloreddiksyre (TCA) er en mye brukt teknikk til å forbedre arrene. Totalt pasienter ble inkludert i studien og behandlet med TCA fokalt annenhver uke. Kviser på ryggen er en betennelsesreaksjon som oppstår i talgkjertlene. Kviser regnes som en hudsykdom, men kan også oppleves som et kosmetisk problem for mange.


Keloid derimot defineres som arrdanning utover den opprinnelige grensen for skaden.

Hypertrofiske arr er fortykket arrdanning innenfor grensene til den opprinnelige skaden. Bergen Hudpleieklinikk har oppnådd betydelige resultater gjennom bruk av dokumenterte og testede behandlinger som i stor grad redusere eller fjerne tegn på akne og akne arr effektivt og raskt, og etterlater deg med en klar hud - klar til å møte verden med selvsikkerhet. Det finnes forskjellige former for. Dette er faktisk en veldig effektiv medtode.


For mange av oss er kviser og akne bare et minne fra ungdomstida, mens for andre er det en uendelig saga som henger med oss langt inn i voksenlivet. Og det er ikke bare sånn at hudormer, svarte prikker og kviser trives på nesa og i ansiktet, de kan like gjerne boltre seg på ryggen , armene eller i øret. Den mest effektive behandlingen for robust og ujevn hud på ansiktet og på ryggen er med fraksjonert CO2-laser. Laseren skaper tusenvis av små hull i huden som ved fliser, glatter ut arr i huden. Behandlingen forbedrer arr , men fjerner dem ikke helt.


Huden blir rød om noen uker, og full effekt vil bli sett etter 4-måneder. En del arr inntreffer etter uhell, og disse er det vanskelig å forebygge, men i forhold til det du har kontroll over, vil det viktigste du kan gjøre for å forebygge arr , være å unngå å klemme på kviser og sorte prikker. Blir ryggen utsatt er det ofte vanskeligere å behandle enn kviser i ansiktet, da huden er tykkere på dette området. Selv om både menn og kvinner rammes, ser man oftere dette problemet hos menn. I noen tilfeller vil kvisene spre seg fra ryggen til bryst, armer og rumpe.


Disse følges hvis det en måned etter skaden eller traumet foreligger et rødt, lett elevert arr. Man skal imidlertid være forsiktig med injeksjoner med steroider i postoperative arr på et tidlig tidspunkt, da dette kan virke mot sin hensikt og gi forsinket tilheling med redusert sårstyrke. I en pustel (kvise ) ligger det betennelsesveske.


Når kvisen tømmes trekker huden i de betente områdene seg innover slik at det dannes hypotrofiske arr – altså groper i huden.

Disse arrene oppstår oftest i kinnene men kommer også på haken, i pannen og på ryggen. Arr etter akne kan også få pigmentskader. Sliter du med kviser på ryggen ? For de fleste av oss er akne sjenerende, og spesielt hvis det ikke er i ansiktet.


Det går imidlertid an å bli kvitt kviser på ryggen , ifølge ekspertene - både ved hjelp av riktige produkter og legemidler. Fjernet for noen år siden en føflekk på ryggen (god artet). Fikk et arr etter denne.


Arret er som en hudklump. Fjernet denne hudklumpen, men den kom tilbake atter en gang. Legen mente da at jeg var en arrdanner ( av alle hvite er det). De vil alltid være der, sier den ene. Jeg har også et godt synlig arr etter BSG vaksine.


SVAR: Hei jente år. Så fint at du nesten ikke får kviser lengre og at arrene på brystet er borte! Men det kan være at de blir blekere med tid. Det er ikke så lett å fjerne ordentlige arr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg