torsdag 28. mai 2015

Foretaksnavn ledig

Foretaksnavn ledig

Navnesøk: Domenenavn, foretaksnavn og varemerke — i ett søk Er navnet ledig ? Før du bestemmer deg for navn, bør du sjekke om det domenenavnet du ønsker deg, er ledig. Du bør også forvisse deg om at ikke andre har rettigheter til det navnet du velger. Du kan stort sett velge det domenenavnet du ønsker, men du må passe på at navnet ikke bryter med andres rettigheter til varemerker, foretaksnavn eller andre navnerettigheter. Med tjenesten navnesok.


Finne ledig domenenavn. Alle virksomheter må ha et foretaksnavn. Hvis du ønsker at kunder og samarbeidspartnere skal finne deg på internett, bør du også ha et eget domenenavn.


Foretaksnavn som kun er registrert i Enhetsregisteret faller utenfor ordningen. Du kan lese mer om Foretaksregisteret på nettsidene til Brønnøysundregistrene. Forvekselbare foretaksnavn betyr for eksempel at det ligner på ditt foretaksnavn eller varemerke, enten ved måten navnene ser ut eller skrives, eller ved måten de uttales. En næringsdrivende kan få enerett til foretaksnavn og eventuelle andre forretningskjennetegn etter bestemmelsene i denne lov.


Foretaksnavn ledig

Et par eksempler på foretaksnavn som har særpreg er Freia AS og Ruter AS. Navnet beskriver ikke hvilke varer eller tjenester de yter, det er et oppdiktet navn. Jo mer særpreget foretaksnavnet er, jo større vern vil det ha mot andres foretaksnavn og varemerker. Navnet kan være avgjørende for at kunder og andre husker deg og forstår hva du driver med. Følgende lovmessige krav gjelder for alle norske foretaksnavn.


Første bud er at foretaksnavnet fortsatt er ledig. Selskapsnavnet kan ikke være identisk med foretaksnavn som er registrert i Foretaksregisteret fra før. Det kan du sjekke her. Foretaksbenevnelsen teller ikke me slik at firmaet HENRIK AS og HENRIK ANS blir regnet som identiske.


Morsomme firmanavn. Lenger ned finner du en liste med over 1morsomme firmanavn hentet fra Brønnøysundsregisteret. Dette er altså ekte virksomheter, noen av dem er foreninger.


Her gir vi deg en oversikt over hva du må tenke på ved valg av navn. Vi ønsker i hovedsak helserettede foretak i bygget. Dette kan være kiropraktor, legesenter, tannleger, fysioterapi, naprapat, osteopat, spa osv Gratis parkering, 2plasser, elbil-ladere. Lave energikostnader.


Hvis du klarer å finne et navn som skiller seg positivt ut kan det bli lettere for kundene dine å huske deg. Et godt foretaksnavn kan bidra til at din virksomhet legges merke til. IPR-hjelp - immaterielle rettigheter Velgekte.


Hva kan du registrene som varemerke? Sjekk om navnet er ledig på navnesok. Ta domenenavnet før du går ut med navnet på virksomheten. Kanskje til og med har produktet ditt klart.


Foretaksnavn ledig

I prosessen med å finne navn og få registrert en virksomhet, er det fort gjort å snuble i rekkefølgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg