fredag 29. mai 2015

Glukosetoleransetest

L to timer etter en oral glukosetoleransetest. HBA1c bør brukes som primært diagnostikum for diabetes. Verdi over diagnostisk grense må bekreftes i ny prøve før diagnosen kan stilles.


NOKLUS-godkjent glukosetoleransetest ved diabetesdiagnostikk. Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. En glukosetoleransetest er en test leger bruker for å måle kroppens effektivitet til å omdanne sukkeret.

Når kroppen forbrenner sukker, det i hovedsak bryter det ned til bruk for energi. Hvis kroppen ikke forbrenne sukker, så vel som det skal, kan diabetes bli resultatet. Hvis pasienten ikke har symptomer eller det ikke foreligger klinisk mistanke om diabetes, kreves to glukoseverdier over de diagnostiske grensene før diagnosen stilles. Oral glukosetoleransetest (OGTT), er en standardisert undersøkelse som sier noe om kroppens evne til å nyttiggjøre seg av glukose (sukker). Hva er glukosebelastning eller glukosetoleransetest ? Glukosebelastning eller glukosetoleransetest var tidligere en mer utbredt test som innebar at man fastet fra midnatt og så drakk sukkerholdig drikke med blodsukkermålinger før testen og timer etterpå, og måleverdiene kunne så si noe om foreliggende diabetes eller nedsatt glukosetoleranse.


Dersom nivået er over 1stilles diagnosen diabetes. I desse tilfella kan fastande heparinplasma-glukose eller plasma-glukose timar etter oral glukosetoleransetest nyttast. Pasientforberedelser: Ved diabeteskontroll må prøven takast fastande.

For å være så effektiv som mulig, må en glukosetoleransetest for diabetes administreres under visse betingelser. Pasienten skal faste i minst åtte timer før du tar testen. Ved normal glukosetoleransetest men fortsatt glukosuri bør pasienten følges opp med månedlige fastende p- glukose målinger.


Det har derfor liten hensikt å utføre glukosetoleransetest med glukosemåling hver halvtime ved denne problemstilling. For å påvise hypoglykemi er det om å gjøre å få målt blodsukkerkonsentrasjonen mens pasienten har symptomer. Glukosetoleransetest mangler sensitivitet for å påvise reaktiv hypoglykemi. Hvordan raskt før en glukosetoleransetest Legen din har bedt deg om å ha en glukosetoleransetest tatt. Vi anbefaler at det gjøres befolkningsbaserte undersøkelser med fastende glukosemålinger og glukosetoleransetest i Norge for å kartlegge forekomst av kjent og ukjent diabetes i ulike grupper.


Det bør diskuteres hvorvidt en epidemiologisk undersøkelse av diabetes skal være koblet til et forebyggende intervensjonsprogram. Visse laboratorietester kan påvirkes av østrogenbehandling, slik som glukosetoleransetest eller thyreoideafunksjonstest. Gå til interaksjonsanalyse.


Det er to måter å måter å diagnostiserer diabetes. Ved å måle langtidsblodsukker (HbA1c) eller ved en glukosetoleransetest , også kalt sukkerbelastning. HbA1c viser blodsukkeret ditt de siste 6-ukene, og måles i prosent. Ved økt risiko for diabetes mellitus (f.eks. familiær diabetes, overvekt, alvorlig insulinresistens, acanthosis nigricans) bør oral glukosetoleransetest (OGTT) foretas. Hvis diabetes konstateres, skal behandling med somatropin ikke iverksettes.


En enkelt vurdering av veksthormon er ikke nok til å fastslå om en person har akromegali. Peroral glukosetoleransetest. Dette er fordi hypofysen skiller ut veksthormon i pulser, så nivåene kan variere fra minutt til minutt.

Testen består av å ta en innledende blodprøve når fasten, forbruker en glukosebelastning (vanligvis i form av en brus), og deretter å ha tatt blodprøver hver time i fire timer etter glukosebelastning. Det målte blodsukkernivået kalles da fastende glukose. For å måle hvordan blodsukkeret påvirkes av matinntak, kan man gjennomføre en oral glukosetoleransetest (OGTT). Her gir man sukker oppløst i vann, og måler så blodsukkeret gjentatte ganger i 2-timer. Disse målingene gir en blodsukkerkurve (glukosekurve).


Hver gang du er til svangerskapskontroll vil man rutinemessig se etter sukker i urinen. HbA1c med en terskelverdi på for europeere og for asiater har en relativ god treffsikkerhet med hensyn til å identifisere “prediabetes” eller økt risiko for å utvikle diabetes type 2. Ja, du kan ha type hvis du har høyt blodsukker fastende. Men det kan også være en feilmåling. Hvis blodsukkeret er VELDIG høyt og du blir dårlig på kort ti er det sannsynlig at du har type 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg