søndag 17. februar 2019

Blemmer på tunga og sår hals

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Reserver ditt Hotell i Hals online. Finn laveste nettpris her.

Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Det finnes ikke noen sikker behandling for slike sekundærutbrud utover symptomlindring.


Noen pensler med krystallfiolett på sårene, andre forsøker med munnskyllevann som fås på apoteket (eks Corsodyl). Det finnes også andre årsaker til blemmer eller hvitlige partier på tunge eller hals , eksempelvis sopp. After rammer opptil av befolkningen fra tid til annen. Ingen feber lenger.


Jeg tok kontakt med legekontoret igjen igår per tlf og lurte på om jeg kanskje burde fått noe for sopp i munnen.

For leste at man fort kan få sopp i munnen. Men legen mente jeg bare måtte gi det tid og at det sikkert går over av seg selv. Sår på tungen - sår som ikke gror etter to eller tre uker kan være tegn på alvorlig sykdom som kreft, mens kortvarige sår også kan skyldes sykdommer som herpesvirusinfeksjon eller autoimmune slimhinnelidelser.


Hvitt belegg på tungen - kan være tegn på soppinfeksjon og kan da ofte skrapes av. Etterlater da en rødlig overflate. Blemmer på tunga er vondt både når man skal snakke og spise. Uansett hva så kommer blemma i veien når man rører tunga. Her er et lite kjerringråd mot problemet.


Han tror kansje smaksløkene ser sånn ut helt nede med svelget men det har jeg vanskelig for å tro da jeg ikke har op. Det finnes en rekke mulige forklaringer på hva tungetilstander og forandringer på tunga kan skyldes. Tungen er følsom og den styres av fem forskjellige hjernenerver.


Hos voksne forårsaker HSV-infeksjon i munnhulen betennelse i svelget (faryngitt) og på mandlene (tonsillitt) oftere enn betennelse i tannkjøttet, på innsiden av kinnene eller på tungen. Symptomene er feber, slapphet, hodepine og sår hals. Det er vanlig å kunne få perioder med svie på tungen , og oftest skyldes dette variasjoner i vårt immunforsvar som ofte gir partier på tungen som kan føles ømme og såre , litt som når vi har skoldet tungen på varm drikke.


Fortsettelse av kommentarer fra side om blemmer på tunga. Hoppsan skrev: Jeg har lest nettopp at tungen indikerer helsa til kroppen, og sår og blemmer på tunga er tegn på at kosthold må endres.

Leste det fordi jeg selv har fått blemmer , fikk det for to dager siden, det er ille! Sår på tungen – sår som ikke gror etter to eller tre uker kan være tegn på alvorlig sykdom som kreft, mens kortvarige sår også kan skyldes sykdommer som herpesvirusinfeksjon eller autoimmune slimhinnelidelser. Har fått små hvite (ca mm) blemmer på tungespissen.


For to uker siden fikk jeg et sår på tunga. Jeg har ingen store blemmer eller åpne sår , men områder som er litt. For dager siden oppstod det svært smertefulle blemmer på tungen , først. Sår og endringer på tunga og i munnhulen kan være tegn på sykdom. Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse.


Sykdommen rammer ofte ungdommer og barn, men alle kan få en halsbetennelse. Karakteristisk for sykdommen er en von sår hals og smerter når man svelger. Alle aldersgrupper kan bli rammet, og blemmene kan dukke opp både på tunga , i munngulvet, bakerst mot svelget og på innsiden av kinn og lepper. After er gulhvite, runde eller ovale sår som er avgrenset av en rød kant.


De kan være fra noen få millimeter til svært store sår. Barnet blir vanligvis smittet gjennom hudkontakt, dråpesmitte og avføring. De forsvinner vanligvis i løpet av 1-uker, avslutter hun.


Blemmene brister og etterlater seg overflatiske sår. Pasienten kan føle seg slapp, ha sår hals og ubehag ved svelging. Hos noen oppstår utslett i slimhinnen i bakre del av svelget noen timer til et døgn senere. Eldre barn kan fortelle om hodepine og ryggsmerter. Noen taper matlysten, føler seg kvalme og har magesmerter.


Vondt i øret er også vanlig. Etter ½-dager kommer utslettet som ofte er tydelig med hissig rød farge i ansiktet, men med påfallende blekhet rundt munnen. Utslett finnes også i nakken, på overkroppen, i lyskene og rundt kjønnsorganene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg