mandag 11. februar 2019

Paideig ferdig

Oppskrift på herlig vegetar middagspai med stekte grønnsaker. Pesto og mozzarella setter deg i italiensk stemning. Pai passer fint å severe til både lunsj og middag, og når du får venner på besøk. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men ønsker du å spare tid i en travel hverdag, kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.


Paideig på måter: For å gjøre det enkelt kan du kjøpe ferdig paideig fra frysedisken eller du kan prøve deg på en av disse variantene. Vi svarer på spørsmålene dine, og tar i mot kommentarer og forslag.

Paideigen holder seg fint i kjøleskapet i minst en uke, og kan fryses i minst en måned. La den ligge på benken en stund før du kjevler den ut. Paideigen kan også brukes til galette, pai som lages uten form, empanadas, små eplehalvmåner og en rekke andre bakverk.


Grunnoppskrift til paideig. Pai er perfekt både som middag, kosemat, eller lunsj, og er superenkelt å lage. Foto: Synnøve Dreyer. Paideig er jo bare mel, smør og litt vann (kanskje en ts sukker til en søt pai).


Den går helt fint å fryse, og den holder seg også helt fint i kjøleskapet i flere dager dersom det er et alternativ frem til paiskallet skal forstekes. Gode tips til hvordan du får perfekt paideig.

Enten du vil ha klassisk, søt, mager, grov eller glutenfri paideig , så finner du fremgangsmåten her. Legg ferdig paideig i en paiform og klem den lett inn til kantene og bunnen. Fjern overskytende deig.


Fordel alt jevnt over i det ferdige paiskallet. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell blandingen over fyllet i paiformen. Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Legg deigen i paiformen, dekk bunnen og også godt opp langs kanten.


Sett formen kjølig i ca. Stek kjøttdeigen i smør til den blir smuldrete. Skyll purre eller vårløk og snitt den fint. Skrell og riv persilleroten.


La purre eller vårløk og persillerot steke med kjøttdeigen. Ferdig paideig (2) Rødbetterte med chevre og karamelisert løk time og minutter. Denne herlige vegetarretten gjør seg godt på festbordet. Aldri har det vært enklere å lage hjemmelaget pai! Idag kommer eg med middagstoppskrift til dere, nemlig middagspai som blei laga i helga.


Lag ekstra mye, for.

Eg har faktisk aldri laga eller smakt middagspai før, men det blir garantert ikkje første og siste gangen! Eg gleda meg til å prøve fleire varianter og med ulike smakskombinasjoner. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser.


Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Dermed får du en mager pai uten at det går utover den gode smaken. Ved å bruke sammalt grov hvete får du i tillegg en enda sunnere sunnere og lettere paibunn.


Eller så kan du spare tid ved å velge vår ferdige Nå paibunn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg