onsdag 6. februar 2019

Lønn yrker 2019

Lønn yrker 2019

Nederst i saken kan du se lønnsgjennomsnittet for over 3yrker. Lærerne er lønnstapere. Til sammenligning hadde ansatte i barnehagene en lønnsvekst på prosent. Lønnen omfatter avtalt lønn , uregelmessige tillegg og bonus.


Lønn yrker 2019

Overtidsgodtgjørelser er ikke medregnet. Det kan være store lønnsforskjeller i de ulike yrkene. Her er en oversikt over gjennomsnittlig månedslønn i nærmere 4ulike yrker. Ikke overraskende har begge typer erfaring innvirkning på lønnen man kan forvente som regnskapsmedarbeider.


I følge Tekna tjener arbeidstakere med 5-års yrkeserfaring i snitt ca mer enn de med 0-års erfaring. I de aller fleste yrker øker lønnen gradvis som følge av lengre erfaring og ansiennitet. Når det gjelder utdanning så er tallene ganske klare. Jo høyere utdanning man har, jo mer tjener man også som butikkmedarbeider. Hvert nye år med høyere utdanning gir gradvis høyere lønn for de aller fleste yrker.


LES OGSÅ: Slik forhandler du høyere lønn. Gjennsomsnittslønn for over 3yrker. Tallene er hentet fra Statistisk sentralbyrå. Lønnen er oppgitt i månedslønn for begge kjønn. Statistikken omfatter avtalt lønn , uregelmessige tillegg og bonuser, men ikke overtidsgodtgjørelse.


Oversikten over gjennomsnittslønnen i 3yrker finner du på FriFagbevegelse. Statistikken fra Statistisk sentralbyrå viser at en gjennomsnittlig månedslønn for alle ansatte steg fra 43. Ledere innen olje- og gass tjener mest. Hjelpearbeidere innen produksjon av nyttevekster tjener minst.


Lønn yrker 2019

Lønn : Dette er de dårligst betalte yrkene Disse yrkene gir lavest lønn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Kvinner tjener i snitt prosent mindre enn menn Når norske menn har tjent 1kroner, har kvinner i snitt fått kroner og øre. Begge typer erfaring vil kunne påvirke lønnen for sykepleiere positivt.


Ifølge tall fra Techno vil en ansatt med fem til ni års erfaring I snitt kunne forvente ca mer i lønn en ansatt med null til fire års erfaring. At lønnen øker med erfaringen ser man at gjelder for de fleste yrker. HØY LØNN : Flygere topper lista over Norges best betalte yrker , bare slått av ledere av olje- og gassutvinning.


Lønn yrker 2019

Helsesekretærforbundet i Delta har medlemmer både i offentlig og privat sektor. For medlemmer i kommunene forhandles lønnen sentralt med arbeidsgiverorganisasjonen KS. Mange helsesekretærer ansatt hos privatpraktiserende leger, får automatisk lønnstillegg tilsvarende lønnsøkningen i kommunal sektor. Og mange ville nok sagt seg enig i at det ikke blir stort mer humanitært enn å redde liv og pleie syke mennesker.


Sjekk lønnen din: Dette bør du tjene. Andre yrkesgrupper som også skårer høyt på meningsfullgraden er yrker som sosialrådgiver, lærer, og andre offentlige tjenestepersonell. I nevnte yrker ligger argumentet i deres bidrag til storsamfunnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg