tirsdag 5. februar 2019

Rådyr indrefilet

Free Shipping Available. Money Back Guarantee! Lowest Prices on Top Items. Inspired by Trending Stories. Bay Gifts to the Rescue.

Skal servere indrefilet av rådyr til fruen i kveld. Noen som har noen tips på hvordan tilberede indrefileten? Er det mishandling å skjære den i skiver og brune dem i panna før en har dem sammen med sausen? Krydre med salt og pepper. Del amadinepoteter i båter, ha olje i en ildfast form, ha på salt og pepper, stek på 2g.


Er det små og tynne fileter, spesielt indrefilet , kan du steke ferdig kjøttet i stekepannen da det går veldig raskt. Ved helstekt ytrefilet kan du godt steke ferdig i en stekeovn. Stek da midt i ovnen på 1grader til fileten oppnår grader i kjernetemperatur.

Bildet er lånt av LHL) Ta kjøttet ut av kjøleskapet minimum en halvtime før du skal steke det, og la det ligge i romtemperatur. Ytrefilet av rådyr. Scandinavian Forest krydder. Med reinsdyrfilet på menyen sikrer du selskapet ditt festmat som smaker fantastisk. Av alle kjøttslag man får tak i er nok reinsdyrkjøtt det med aller mest smak, og i tillegg er det garantert mørt!


Reinsdyr er selve urdyret, og reinsdyrkjøtt er en kvalitetsråvare vi har all grunn til å være stolte av her i Norge. Rødbeter og neper får en deilig sødme når de bakes, og blir et kjempegodt tilbehør. Dåhjort kjennetegnes av sine små, nærmest hvite flekker langs sidene og ryggen. Den har som oftest rødbrun sommerpels og ei svart hårstripe som går langs nakken og ryggen på dyret, men fargene kan variere fra ganske lys til nærmest sort. Forretten er gjestens første møte med maten, og en perfekt start på et hvert festmåltid.


Den skal være lekkert anrettet, ikke for stor, ikke for liten. Den skal også danne smaksmessig kontrast til hovedretten slik at man føler hver del i et måltid som en spesiell og delikat opplevelse. Indrefileten er det edleste og møreste kjøttet hos storfe, og lett å lage noe eksepsjonelt godt av.


Indrefilet står jevnlig på menyen i de fleste bedre restauranter og passer også perfekt til hjemmemiddager med mange til bords. Stek filtene med salt og pepper i smør og fordel de i ildfaste former. Dette er noe av det beste man kan spise syns jeg.

Siden jeg er så heldig å kjenne en jeger har jeg alltid nok vilt i fryseren. Dette var en koselig middag for to :) Start med de fløtegratinerte potetene. Siden kjøttet er vilt smakssetter jeg også med litt timian. Slakting av rådyr Oppdeling av rådyr.


For å dele opp lår og indrefilet , er det best å starte med skjære opp bekkenåpningen, enten innenfra med en kraftig. Har også tilgang til produkter av Lam, Kje og Rådyr i sesong! Ta kontakt med oss om disse varene. Spekemat av vilt: kr.


Hvis jeg vil ha beinfri ytre- og indrefilet tar jeg ut disse nå, hvis ikke sager jeg bort ribbene og deler ryggen i tre - nakke, framrygg og bakrygg, men bakryggen lar jeg henge på til slutt. Skjærer så løs toppen av låret fra hoftebeinet. Starter ved halebeinet og skjærer fremover, og lar kniven følge hoftebeinet fram dit låret slutter.


Kistefos Viltkjøtt tilbyr elgstek, elgbiff, indrefilet og ytrefilet av elg, spekepølse av elg, hjortestek, reinsdyrkjøtt og annet viltkjøtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg