fredag 22. februar 2019

Henriettes pinnekjøtt 2018

Kan brukes på alle koketopper, også induksjon. I pakken fra Henrettes finner VG både gode og dårlige pinnekjøttstykker. Andre kilder er mer positive til dette pinnekjøttet. Henriettes urøkte pinnekjøtt av lam havner helt på topp i Dagbladets liste. De trekker fram en spesielt deilig smak og godt fett.


De liker også konsistensen og lukten. DN nevner flott smak, lukt og fine stykker, men konsistens og behov for mye tid på ovnen trekker ned. Ekspertens tips til perfekt pinnekjøtt.


Kristian Fatland er produksjonssjef for pinnekjøtt og spekemat i kjøttbedriften Fatland. Han er også femte generasjon som jobber i det familieeide firmaet. Pinnekjøtt med stor P! Riktig fett, finfin fylde og god smak. Lukter godt, kjempegod smak og lett å like er juryens dom i klikk.


Hele ulike merker er testet. Se hele pinnekjøtt -testen på klikk. Noen av produktene vi i Klikk. Utover dette mener testpanelet til VG at det ikke er så mye å skryte av: kjøttet er blast og bitene er ujevne og dårlige.


SLIK LYKKES DU MED PINNEKJØTT. Legg pinnekjøttet i kaldt vann timer før det skal dampes. Skift vann en gang i løpet av utvanningen.


Legg en rist eller pinnekjøttpinner i bunnen av en stor kjele, bygg opp ca. Hell på vann så det står i høyde med risten. Det er ikke jul før du kjenner lukten av pinnekjøtt ! Her finner du oppskriften på pinnekjøtt , koketid og tips til porsjonsberegning og tilbehør.


Når det gjelder pinnekjøtt kan det være litt smak og behag. Henriettes pinnekjøtt er produsert av Fatland AS for Coop, og konsernsjef Terje Wester sier at de ikke har fått noen klager på dette produktet. Folk på Vestlandet som er vant med røkt pinnekjøtt , foretrekker gjerne en sterkere røyksmak enn folk på Østlandet, sier Wester. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide. Mye av dette ville jeg sendt ut om jeg hadde fått det servert på restaurant, tordner hele Norges matmor og tv-kokk Wenche Andersen.


VGs store test av urøyket og ferdigpakket pinnekjøtt kan. Gastronomisk Institutt har testet pinnekjøtt fra åtte forskjellige produsenter. Her får du tips om hva du skal se etter i butikken, og hva du kan gjøre om det dyreste kjøttet blir for dyrt. Jacobs Utvalgte pinnekjøtt er velsmakende pinnekjøtt fra Albert Idsøe av Jæren Smak lam.


Salting, modning og tørking er håndverksmessig gjort og basert på lokale oppskrifter og historiske tradisjoner. Dette gir en god kjøttfylde og mindre fett. Også dette er et pinnekjøtt som finnes i KIWIs hovedsortiment, og selges i alle KIWI-butikker. Vi har et bredt utvalg av pinnekjøtt i våre butikker, men utvalget vil varere fra landsdel til landsdel, sier ferskvaresjef Harald Bregner i KIWI.


Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene salting og tørking. Og du, skal du ha skikkelig saftig pinnekjøtt bruker du h uskeregelen 30-3. Norsk lam er i verdensklasse. Kjøttet er mørt og saftig, og har en særpreget smak takket være de best tenkelige beiteområdene – i fjellet, på heiene og ved kysten.


Dette kjenner du også på smaken når du spiser pinnekjøtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg