fredag 1. februar 2019

Råkrem med portvin

Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk. Budsjett til luksus, hoteller og hjem. Gratis avbestilling! Råkrem bør serveres forholdsvis nylaget. En eksklusiv og voksen variant av råkrem får man ved å smake den ferdige kremen til med portvin.


Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.

Rør forsiktig inn pisket krem. Fruktsalaten blir enda mere himmelsk med råkrem. Server råkrem til for eksempel fruktsalat, fylt ananas, bakte epler eller gelé med frukter. Kjør i en mikser med fløte.


Tilsett erter og kok opp. Varmes opp ved servering. Om du ikke bruker rester: Strø godt med salt på lutefisken. Saltet trekker væske ut av fisken og gjør den fastere.


Bak i ovnen på 1grader i en langpanne dekket med aluminiumsfolie.

Gelatin gir kremen stabilitet og konsistensen kan minne om fromasj. Smaken er akkurat passe søt og kremen formelig smelter på tunga sammen med den mørke sjokoladen. Noen tilsetter portvin eller tørr sherry for ekstra smak. Det kritiske punktet er når varm gelatin skal blandes med resten.


Bland multer, ss sukker og creme fraiche sammen. Visp eggeplommene sammen med ts sukker. Settes under grillen til overflaten er blitt lett gyllen.


Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Når du legger til litt portvin i blir nytelsen maksimal.


Med en saus av norske blåbær, bringebær,. Jordbærgelé med råkrem timer. Smelt smøret i en liten kasserolle og la det bli nesten brunt, legg i løk og eple og hell over portvin. Kok opp og la det koke inn til en kompott, men ikke kok så lenge at det blir mos.


Smak til med sukker, timian, salt og pepper. Ha i fløte, portvin og sennep. Smak sausen til med salt og pepper. Dronning Mauds dessert er en god gammel dessert.


Den skal etter sigende være oppfunnet av en konditor der som ønsket å lage noe spesielt til dronningen.

Det er en enkel og god dessert som i hovedsak består av krem, eggedosis, sjokolade og litt portvin. Jeg har laget en liten vri ved.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg