onsdag 20. februar 2019

Tips eggehvite

Bruk en plastboks eller glass med lokk. Har du ikke noe å bruke eggehvitene til i øyeblikket, så kan de fryses ned til senere. Det er onsdag og tid for Theas tips. I dag skriver jeg om noe jeg tror de alle fleste kan bli flinkere til, inkludert meg selv.


For eksempel når jeg lager is, tar jeg alltid vare på eggehvitene og setter de pent inn i kjøleskapet.

For det finnes en myriade av ting du kan lage med eggehviter (som du har igjen etter at du har laget bearnes eller aioli). Av eggehviter kan du for eksempel lage en drøss med desserter. Eggehviter til overs? De tåler ikke noe fett.


Du må også være sikker på at det ikke er noen rester av eggeplomme sammen med hvitene. I tillegg til å bidra til fjerning av døde celler som samler seg på overflaten av huden, bidrar eggehviter også til å redusere synligheten av poser under øynene. Fjern plommen fra et egg og påfør eggehviten på ansiktet med en børste.


Prøv å kun nå de berørte områdene uten å få hviten inn i øynene.

Jeg hadde tre eggehviter til overs etter at jeg lagde en nydelig god vaniljeiskrem i romjulen. Jeg var ikke mye fristet til å lage enda en runde med pavlova eller kokosboller - ikke at det ikke er godt altså, for all del, men man blir jo litt lei av å lage det samme igjen og igjen. Den vanligste oppskriften er denne: eggehvite , dl melis og 2-dråper sitronsaft. Slik gjør du: Skill eggehvitten fra plommen. Du kan enten helle plommen fram og tilbake mellom de halve eggeskallene og la hvitten renne ned i en skål, eller sile ut plommen mellom hendene.


Pisk eggehviten litt med en gaffel. Når hvitene er stivpisket skal du kunne ta bollen og snu på hodet, uten at massen faller ut. Er du ekstra tøff, demonstrerer du dette ved å holde bollen med de stivpiskete eggehvitene opp ned - over hodet ditt. Bland inn sukker, vaniljesukker og kokosmasse. Sett kasserollen på middels varme og rør hele tiden langs bunnen med en tresleiv.


Når massen har konsistens som tykk risengrynsgrøt er den ferdig, ca. Sett topper av kokosmassen med to skjeer på stekebrettet. Etter å ha lagt mat og dessert for kvelden sitter jeg igjen med eggehviter.


Er det noe jeg kan gjøre med disse? Eneste jeg kommer på i farten er en eller annen form for marengs og for å være helt ærelig, så er jeg ikke spesiellt glad i marengs. Nedenfor finnes du Davidsens beste tips til perfekt marengs: Bruk alltid romtempererte egg.


Ferske eggehviter gir best resultat.

Begynn å vispe eggehvitene på lavere hastighet for så å øke opp mot maksimum hastighet. Sukker, salt og eddik gjør at volumet. Strikking, DIY, oppskrifter, smarte tips. Skal du bake en kake hvor oppskriften krever bare eggeplommer eller eggehviten kan dette trikset være lurt å kunne.


Pynt med en dråpe Angostura på skummet. Ha eggehviten i shakeren sammen med de andre ingrediensene, og rist løs. Shake derfor først uten is. Tilsett is og shake en gang til – da blir drinken ekstra luftig.


Men det skal heller ikke så mye til før du ødelegger dem. Marengs, makroner, verdens beste, Kvæfjordkake, pavlova. Skallet utgjør omtrent prosent av vekten (av gjennomsnittsegget på gram). Hønseeggene blir små sammenlignet med strutseegg. Fordelene med eggehviter.


Hva liker du best: eggeplomme eller eggehvite ? Mange tror at eggehviten er den sunneste delen av egget. Har fått så mange gode tips til hva eggeplommer kan brukes til at nå er det masse eggehviter til overs. Vi lager så masse is for tiden vi.


Nå har sommerferien startet for veldig mange, og vi har faktisk litt ekstra tid for egenpleie. TIPS MOT poser under øynene. Veldig mange av oss sliter med puffy eyes når vi våkner (meg selv inkludert).


Etter times tid og noen kopper kaffe, senker det seg oftest, men her har du noen tips for å dempe de raskere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg