mandag 25. februar 2019

Omelett med pølse

Det er sunt å kose seg. Finn laveste nettpris her. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her.


Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Omelett med ost og skinke er en klassiker.

Enklere enn dette kan det nesten ikke gjøres. Enkelt, næringsrikt og godt. Visp sammen melk, egg og salt i en bolle og vend inn grønnsaker og pølsebiter. Bland alt godt sammen og hell over i en stor, godt smurt, ildfast form. Gjerne ha i litt ekstra pølser eller for eksempel skinke.


Vi brukte loff, men bruk det brødet du har. Fremgangsmåte Pisk egg og melk med halvdelen av osten, litt salt og friskkvernet pepper. Her kan du variere fyll i det uendelige etter hva som passer store og små smaksløker og hvilke rester du har i kjøleskapet.

Varier med andre typer middagspølser, salami, skinke, bacon eller reker. En herlig og mettende omelett med potet, løk, skinke og erter. Potetskivene gjør at den kan minne om en spansk tortilla, bare at den er mye enklere og mer lettvint - og dermed perfekt for studenter eller folk i farta.


Dette blir en skikkelig stor og god eggepanne, så den varer i flere dager hvis du er alene. Server gjerne med brød og smør, eventuelt en salat. Legg poteter, løk, paprika og rester av kjøtt eller pølse lagvis i en smurt langpanne eller ildfast form.


Slå sammen egg, melk og krydder. Hell dette over poteter, løk og paprika og dryss over ost. En deilig omelett som smaker like godt til lunsj eller middag. Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Tips: Dette er en typisk resteomelett, her er det bare å tilsette det man har av rester fra uken som er gått.


Lag en lekker ovnsbakt omelett. Har man egg i huset kan man alltid lage noe godt. En omelett er både enkelt å lage og en favoritt blant store og små.


Egg er både godt og sunt for oss med mye protein og vitaminer. Du kan lage omelett til én eller til mange. Og spansk omelett stiller helt spesielle krav til kokken.

Men følger du instruksene nøye, og holder tunga rett i munnen, kan du fryde deg over en rett som fryder tunga og som skylles ned med godt drikke. En typisk middag som er fin å bruke opp rester i. Ikkje minst ein typisk middag som fint kan klargjerast kvelden i forvegen. Legg alt i formen (utenom avokado og eggeblanding) og ha dette over formen rett før steiking. Spansk omelett med grønnsaker og smeltet ost. Osten gjør omeletten ekstra saftig og kombinasjonen med potet gjør at du holder deg mett lenge.


I dette tilfellet sopp og bacon. En fin måte å bruke opp rester på. Om ønskelig kan biter av pølse eller annen rester av kjøtt eller fisk også brukes i retten. Perfekt å ha i nistepakke, da den kan også spises kald. Oppskriften er fra TV-serien Godt for ganen.


Et par kokte poteter, litt løk, litt pølse eller bacon, gjerne toppet med ost. Her er et forslag fra meg du kan prøve. Ved å steke i ovnen er det lettere å få en stor bondeomelett jevnt stekt, den blir både luftig og fin.


En slik omelett kalles gjene også en frittata.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg