fredag 8. februar 2019

Kirurgisk abort erfaringer

Så jeg lurer på om det e. Kirurgisk abort- råd? Graviditet, spedbarn og. Etterpå er det vanligvis lite bivirkninger og komplikasjoner. Alle kvinner som oppholder seg i Norge har rett til å få utført abort. Abort er gratis for kvinner som er bosatt i Norge.


Kvinner som ikke er bosatt i Norge, men som er medlem av folketrygden eller er omfattet av gjensidighetsavtale med et annet lan kan få dekket utgiftene av folketrygden. Andre må betale for aborten selv. Abort - selvbestemt abort gjennomført medikamentelt eller kirurgisk Indikatoren viser andel selvbestemte aborter gjennomført medikamentelt eller kirurgisk inntil utgangen av henholdsvis 9. Idag kan du velge mellom medikamentell og kirurgisk abort. Ved selvbestemt abort før utgangen av 12.


Her er det mere sikkert at få en medicinsk abort. Medikamentell abort er i dag den vanligste abortmetoden: Nærmere av abortene utføres i dag medikamentelt. Forundersøgelse på sygehuset. Sygehusene har forskellige rutiner for kirurgisk abort , men oftest skal man til forundersøgelse inden selve indgrebet.


Det får du et brev om. Ved forundersøgelsen får du information om indgrebet. Var inne på sykehuset igår for kirurgisk abort , valgte det foran medisinsk fordi jeg rett og slett ikke ville være bevisst det som skjedde.


Visste ikke hvordan jeg kom til å takle å måtte føde ved en eventuell medisinsk abort. Men så skjedde da det som gjorde meg jævlig opprørt for å se det mild. Føler debattområdet tillater det? Takk for også at du delte erfaringer fra familien din med meg.


Etter en abort har man det vanskelig nok fra før, uansett grunn. Definisjon Andel selvbestemte aborter gjennomført medikamentelt eller kirurgisk inntil utgangen av 12. Jeg måtte til ul på s. Den viser også andel selvbestemte aborter utført innen utgangen av 9. Etter kirurgisk abort (som vanligvis ikke utføres når svangerskapet er mer enn uker) kan det oppstå sammenvoksinger i livmoren (synekier eller adheranser) som både kan gi mindre blødning og øke risiko for abort , men det er meget sjelden hvis det ikke har vært komplikasjon som infeksjon. Du vil få en gynekologisk undersøkelse med ultralyd for å fastslå svangerskapslengde.


Før svangerskapsuke kan medikamentell behandling skje. Velkommen til Helse Stavanger, Stavanger Universitetssjukehus. Her finner du alle våre avdelinger ved SUS, behandlinger og våre sentre for psykisk helse og rusbehandling. Senere i svangerskapet må søknaden behandles av abortnemnda ved sykehuset.


Før behandlingen starter, skal du faste fra midnatt. Du bør ha skyss til og fra sykehuset. Man får vanligvis narkose, men det kan også utføres ved hjelp av lokalbedøvelse i skjeden. En gynekolog på sykehuset gjør en utskrapning gjennom livmorhalsen via skjeden. Etter at man har vært til samtale på sykehuset, får man avtale om innleggelse for å gjøre inngrepet noen dager.


Abort kan utføres på måter: medisinsk og kirurgisk. Medisinsk abort foregår ved at man får tabletter på sykehuset som man tar der før man drar hjem. Etter dager kommer man tilbake for å få en ny tablett som gjør at fosteret løsner.


Man skiller mellom spontanabort og provosert abort. Spontanabort er om kroppen selv frastøter fosteret og svangerskapet sådan avbrytes. Ved provosert abort avbrytes svangerskapet ved medikamenter eller det gjøres et kirurgisk inngrep.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg