tirsdag 19. februar 2019

Søvn 3 år

Det fokuseres ofte på at barn får for lite søvn , og at foreldre må bli flinkere til å legge dem tidligere. Det stemmer nok, men det er viktig å huske på at alle barn er forskjellige, og. Pallesen mener det ikke finnes én mal som passer for alle, og at man også må forstå barnets biologiske døgnrytme for å finne det ideelle tidspunktet for leggetid for barnet. I denne perioden slutter mange å sove om dagen.


Da bør man kanskje flytte leggetiden fram en periode for å kompansere for dette. Nå vil barnet trolig ikke hvile om dagen, og vil derfor trenge litt ekstra søvn om natten.

Da bør man ha bestemt seg for – og være enige – om barnet skal få lov å sove i foreldrenes seng. Når barnet er to år er det ingen fare forbundet med dette, men søvnen kan bli dårligere både for barn og voksne. En toåring sover i gjennomsnitt timer i døgnet, fortsatt med en lur på dagtid. Barn som får mareritt eller går mye i søvne , vil vanligvis vokse av seg disse problemene ved tiårsalder. Søvnmangel kan gi barn med epilepsi økt anfallstendens.


Dersom du lurer på hva som er anbefalt søvnlengde for barn og unge, kan du se her. Slik er -åringen. Barn på år utvikles raskt, skjønner stadig mer og er ivrig etter å prate selv.


De trenger litt over timer søvn per natt.

Ellers er hovedregelen at voksne trenger ½ til timer søvn. For barn: 8-åringer skal legge seg kl. Sjekk om barnet ditt får for lite søvn. Tidligere studier har vist at også for mye søvn kan føre til tidligere dø men spørsmålet er om det for eksempel er en underliggende sykdom som gjør at man må sove mer, eller om søvnen i seg selv har skylda.


Som nevnt mener han at man skal ta anbefalingene med en klype salt. Han opplever å få tilnærmet nok søvn , men trenger fortsatt noe mer. Han sier at han nå kommer seg opp, fungerer mye bedre på jobb og får mer ut av helgene.


For lite søvn over tid kan gi mange negative konsekvenser for et barn i utvikling. I verste fall kan barnet få atferdsproblematikk, som igjen kan føre til dårlig samspill med andre barn. Flere end hvert tredje barn i Danmark i alderen 7-år sover for lidt. Og hvis man ser på aldersgruppen 7-år , så er det faktisk halvdelen, der ikke får søvn nok, viser en ny stor undersøgelse fra Rockwool Fonden.


Søvnen er en viktig faktor i menneskers liv. Derfor er vi mennesker svært opptatte av hvordan vi sover og om våre barn sover mye og godt. God søvn oppnås gjennom gode søvnvaner.


Foreldrene har oppgaven med å gi barnet sitt slike gode vaner. Den gamle åtteårsregelen for sengetid sier at åtte år gamle barn skal legge seg klokken åtte og eldre barn et kvarter senere for hvert år. Senere enn halv ti bør ingen skolebarn være oppe (2).


I dag oppfatter og til dels forventer samfunnet at jo eldre barn og ungdommer blir, desto mindre søvn trenger de.

Nyhetsartikler og intervju som er eldre enn to år ,. Ofte er manglende søvn hos barn noe som særlig rammer de voksne. Slap af og fald hurtigere i søvn ved hjælp af det pulserende lys fra indsovningslampen Dodow. Lad dit åndedræt følge lampens skær, og mens du sagte ånder ind og ånder u mærker du, hvordan kroppen falder til ro.


Perfekt til dig, der plejer at ligge søvnløs og tælle får. Jeres tilknytning til- og kontakt med til jeres barn og samværet i jeres familie er uden tvivl af betydning også for jeres barns søvn. Hvordan I får dagligdagen til at glide, og om I kan få en rolig rytme om aftenen og fx dæmme op for stress og jag omkring soveti vil uden tvivl fremme søvnen hos de mindste familiemedlemmer. Fra tremånedersalderen kan barnet trene på å finne søvnen selv. Hvis barnet blir vant til å sovne ved puppen, i fanget eller mens det blir vugget, vil det gjerne fortsette å ha det sånn.


Får du innarbeidet gode vaner tidlig, tjener du på det også på lang sikt, sier Fuglestad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg