mandag 4. februar 2019

Utslett baby 6 mnd

Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn.


Det er ikke uvanlig at en baby får utslett. Skurv, bleieutslett, nyfødtutslett er vanlige utslett. Det finnes noen utslett hos spedbarn som man bør være spesiell oppmerksom på.

Blodårene i huden kan hos det nyfødte barnet forårsake forbigående endringer i hudens blodstrøm. Det arter seg som utslett , men det er egentlig ikke utslett. Marmorering av huden fremstår som et finmasket nett av tynne blodårer langt ute i huden.


Tilstanden skyldes en reaksjon i blodårene på kulde og forsvinner vanligvis når huden. Du vil da bli stilt en rekke oppfølgingsspørsmål for å kartlegge hva slags sykdom og utslett dette dreier seg om, sier helsesøsteren. Har ikke inntrykk av at hun har reagert på noen av smaksprøvene, men kan se ut som utslettet dukker opp der huden kommer i kontakt med grøt.


Utslett med feber kan ha en rekke årsaker, men særlig hos barn er årsaken ofte en infeksjon. Atopisk eksem er en hudsykdom som både kan ha arvelige årsaker og skyldes miljøfaktorer.

Den begynner ofte som små flekker med tørr hud på barnets kinn og kan senere dukke opp på halsen, på brystet, på magen og i bleieområdet. Eksemen ser ut som tørt, rødt utslett og er iblant flassende eller væskende. Hva kan utslettet egentlig være? Utslett hos barn - Når det gjelder utslett er det to grunnleggende spørsmål som hjelper deg å sortere ut hva det kan være.


Mellom og 12-måneders-alderen kommer en del av barna etter hvert opp i en vekt som gjør at nattmåltid ikke lenger er nødvendig. Dette er opp til hver enkelt familie. Takk #128513; Anonymkode: 78ecb. Search For The Baby. Tobias har hatt det lenge.


Det viktigste er å unngå påvirkninger som forverrer eksemet. Foreldre kan ved litt ekstra innstas forebygge i stor grad forverring av eksemet ved å benytte kremer, salver, bad og andre behandlinger alt etter alvorlighetsgraden av sykdommen. Skylle område med vann, lufttørke mye mer enn vanlig. Canesten liggende kunne vi like gjerne bruke den. Første dose gis ved 15-månedersalder.


Fordi vaksinen inneholder levende, svekket virus kan enkelte få milde symptomer på sykdommene, vanligvis feber og utslett 1–uker etter vaksinasjon. En ny dose gis på 6. Ved atopisk eksem har man ofte sår og irritert hud som klør.

Ofte får man røde utslett med hevelser, og av og til kan man oppleve at disse hevelsene utvikler seg til større blemmer som væsker. Står da opp, ligger litt på gulvet, spiser så grøt. Tredagersfeber rammer først og fremst barn under år. Barnet får høy feber, men ingen andre symptomer i 3–dager.


Etter feberen får barnet et blekrødt utslett som ikke klør. Det begynner ofte på magen eller brystet og forsvinner etter et par dager. Når feberen og utslettet er borte, er barnet friskt og kan ikke lenger smitte andre. Gutten min på mnd har plutselig fått utslett på magen, ryggen og hodet.


Syns det er ganske hissig, men det virker ikke som om han har noen plager med det enda. Noen som vet hva det kan være? Har lagt inn bilde på profilen min om noen orker å se. Fuktighetskrem er viktig både for forebyggingen og behandlingen av atopisk eksem.


På bildet til høyre: Baby mnd. Varmeutslett og bleieeksem er andre utslett som er vanlig hos baby. Normal vekt og høyde, baby måneder. Visste du at den største baby som ble født veide kilo?


Og den minste baby som har overlevd veide 2gram ved fødselen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg