tirsdag 5. mai 2015

Glutenfri diabetes kake

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt.


Denne kaken er helt fri for sukker, gluten og nøtter. Strø litt sukrinmelis oppå og pynt med bær.

Kaken skal være litt bløt. Oppskriften er levert av Lovelyliller. Dekk bunnen av en springform (cm) med bakepapir. Smør kanten på formen. Legg alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til nøttene blir finhakkede.


På søndag er det morsdag og den anledning har eg samla populære oppskifter på sukkerfri kaker fra arkivet! Server kaken friske bær, frukt og pisket krem eller.

Eg veit eg har veldig mange lesere som er diabetikere, eller har nærme familie med diabetes. Glutenfritt var et av ønskene. Så her er den – ukas ønskeoppskrift er glutenfrie kaker. Du kan imidlertid bruke hirse, ris, mais, bokhvete og glutenfri havre som gode alternativer. I tillegg er også linfrø, gresskarfrø, solsikkefrø, sesamfrø og nøtter deilige å blande inn i baksten.


Hvis du vil bli inspirert og lære mer om temaet, har Norsk cøliakiforening jevnlige bakekurs med nyttig informasjon og tips til glutenfri bakst. Har du glutenintoleranse og må spise glutenfritt? Her finner du gode matråd til glutenfri baking og tips til hvordan du kan øke næringsinnholdet i glutenfri bakst. Se våre glutenfrie oppskrifter. Verdensbeste kake er like god glutenfri ! Var i bursdag hos moren min i går, og hun hadde laget verdensbeste glutenfri.


Bestill glutenfri kake fra din lokale baker. Cake it easy har laget en oversikt over hvilke kaker som er glutenfrie og kan lages glutenfrie hos våre lokale bakerier. Jeg lovte jo å dele den deilige sjokoladekaken jeg hadde på bursdagen min.


Jeg ble spesielt glad da min venninne Julie, som har cøliaki sa det var den beste kaken hun hadde smakt på lenge! Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat.

Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som vanlige også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Pannekaker og vafler kan lages av glutenfri melmiks.


Lyse typer egner seg best her. Supper, sauser og stuinger jevnes med maisenna, arrowrot, glutenfri melmiks eller hvetestivelse dersom det tåles. Fruktsupper og fruktgrøter jevnes med potetmel. Jeg lagde den tre ganger samme helg og alle gangene ble den like god. Skikkelig myk og digg sjokoladesmak og absolutt ikke tørr ( som jeg ofte syns kan være utfordringen med glutenfri bakst…) og jeg fikk så mange hyggelige tilbakemeldinger!


Svarer du ja, fikser vi kaka. Vi har lang erfaring med å lage store, små, prangende og minimalistiske bryllupskaker. Ta en prat med oss for å finne den perfekte kaken for dere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg