onsdag 20. mai 2015

Tabelltrekk 7100 oversikt

Tabelltrekk og prosenttrekk for skattekort Arbeidsgiver trekke skatt etter informasjonen i skattekortet ditt. Enten etter tabell (tabellkort) eller prosent (prosentkort). Du kan søke i trekktabellene ( Tabelltrekk for skattekort) Her kan du også skrive ut den enkelte tabell dersom du har behov for det.


Tabelltrekk tar hensyn til det ved å variere satsen automatisk etter hvor mye man mottar i lønn. Systemet består av ulike tabellnumre som gjør at også forventede tillegg og fradrag blir lagt til i beregningene.

Hensikten med tabelltrekk er å sørge for at du betaler nok skatt gjennom hele året, slik at du unngår å få baksmell på skatten. På skattekortet ditt står det nok at du skal bruke tabelltrekk til hovedarbeidsgiver, og prosenttrekk til bi-arbeidsgivere. Den tabellen er riktig for alle som kun skal skatter pga lønn, og som verken har formue eller gjeld (eller andre fradrag slik som reisefradrag eller fagforeningskontingent).


Jeg forbeholder meg INGEN rettigheter. Denne siden går under lisensen cc by-sa 3. Her finn du ein elektronisk versjon av trekktabellane. Trekktabellane viser kor mykje skatt arbeidsgjevaren skal trekkje dersom du har eit skattekort (skattetrekksmelding) som viser ein tabelltrekk.

Har du prosenttrekk, er det prosenten som skal trekkjast som blir vist. Minstefradrag i pensjonsinntekt Sats pst. Hvis du vet det kommer en bonus til sommeren, eller har en bijobb du tjener bra i, kan det være lurt å kontrollere at prosentsatsen i del er tilstrekkelig høy.


Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes. Sprsml om skattetrekk (prosent) - Alt mulig - 1. Det er p del dette str. Sjekk at du får riktig skattekort for neste år For neste års skattekort, vil skatteetaten ta hensyn til tidligere innmeldte opplysninger, slik at forventet inntekt og fradrag skal bli mest mulig riktig. Dersom dine inntekter eller fradrag ikke har endret seg vesentlig, er det ingen stor grunn til bekymring.


Har du imidlertid for eksempel kjøpt deg nytt hus, skiftet jobb og fått endret. Nei, du har misforstått. Denne kalkulatoren er laget for lønnsmottakere. Den forutsetter at du betaler skatten i løpet av 1måneder. De to siste sifrene i trekktabellnumrene angir om du har et fradrag- eller tilleggsbeløp til inntekten (utenom personfradrag og minstefradrag).


Tabelltrekk , som trekker mer og mer skatt i takt med hvor mye du tjener Prosenttrekk , som er én fast prosent – uavhengig av endringer i inntekten Her får du en innføring i forskjellene på de to alternativene, samt hvordan du kan gjøre nødvendige endringer.

De fleste har tabelltrekk , i tillegg til en fast prosent som trekkes av biinntekter og. Tabell 71er den vanligste, 50skattytere fikk denne. For skattetrekket i 20er det selvangivelsen for 20som er.


Hvis du har tabelltrekk og ikke prosenttrekk, kan du sjekke hvor mye du blir. Slike avtaler fører til at nettolønnen må omberegnes – eller såkalt ”grosses” opp – for å komme frem til riktig bruttolønn, som er beregningsgrunnlaget for skatten. I år har det imidlertid skjedd en liten feil, som kan gjøre at mange arbeidstakere trekkes for lite i skatt, og dermed risikerer baksmell neste år. Her står det også at du selv er ansvarlig for å medvirke til at du trekkes riktig skatt. Jeg var inne på Skatteetaten sine tabell sider, og la inn hva jeg tjener før skatt og ble veldig overrasket.


Dermed slipper du en ekkel baksmell dersom inntekten din plutselig skulle bli høyere enn ventet noen måneder. Ifølge Lise Halvorsen har langt de fleste lønnstakere tabelltrekk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg