torsdag 21. mai 2015

Gram til dl mel

Det lønner seg å måle opp ingrediensene nøye, ihvertfall når man skal bake. Men av og til står man der uten kjøkkenvekt, enten fordi man er på hytta eller kanskje batteriet på vekta har tatt kvelden. Da er det godt å vite at man med litt enkel matematikk kan gjøre om oppskriften fra gram til spiseskje eller desiliter. Men hva med mel , sukker, smør og melis?


For å finne det ut, kommer det an på massetettheten til det du vil måle. Mangler du en oversigt over gram til dl ?

Er du havnet et sted uden vægt, og lokker kagetrangen? Hvor mange gram veier egentlig en desiliter sukker og hvor mye er egentlig et egg, sånn cirka? Her har jeg samlet en oversikt over noen måleenheter og annen informasjon som kan komme til nytte når du kokkelerer. Okey jeg har ikke kjøkkenvekt og sliter med å konvertere oppskriftene mine.


Noen som vet sånn ca hvor mange gram en desiliter mel er? Når man skal bake er nøyaktighet viktig, derfor oppgir mange oppskrifter mengder av råvarer i gram. De aller fleste av har et dl -mål, og da kan du sjekke her i vår omregningstabell på mål og vekt til vanlige bake-råvarer og regne om.


Det er ikke alltid man har en vekt tilgjengelig, og da er det ikke så enkelt å følge, for eksempel, en bakeoppskrift.

Hvor mye veier egentlig en desiliter mel og hvor mye veier et egg? Visste du at det er forskjell på engelske og amerikanske Cups? Og hvor mye er en Cup? Velg stk og scroll ned til agurk, og du ser vekten på disse i gram. Klikk på selve navnet og kom til agurksiden som viser enda flere enheter og mål.


Ved beregning av enheter på oppskrifter blir alle mål regnet om til gram. Skal du omregne fra tsk. Tips om bruken av gjær: Fersk gjær får vanligvis baksten til å heve bedre enn tørrgjær. Definition: Decilitre.


Jeg har nå fornyet disse tabellene for mål og vekt. Her er en enkel omregningstabell for mål og vekt (med noen engelske og amerikanske mål), en for bakemål og en for stekeovnsvarme. I tillegg er det en omfattende tabell for steketider. Evt noen med en tabell som er forståelig? Recipes WordPress Theme is designed and developed for recipe publishing.


Take a good look aroun and learn the features of Recipes. Omregn fra dl til gram og gram til dl Sådan omregner du let og hurtigt. Står du klar til at bage og målene kun er opgivet i dl , mens du blot har en køkkenvægt til rådighed?

Eller står du i den modsatte situation – målene i opskriften er kun angivet i gram , men det eneste du har ved hånden er et decilitermål? Det kommer ann på massetettheten til stoffet du skal måle opp. Det beste er å måle opp det som står i volumsenheter i volum og det som står i vektenehter i vekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg