onsdag 13. mai 2015

Drektig katt løpetid

Rabatten legges til automatisk. Lynrask hjemlevering av kattemat. Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren.


Når kun det beste er godt nok!

Hormonene er likevel en av hovedårsakene til endringer i humøret, og en katt med løpetid vil endre atferd nesten fullstendig. På de fleste katter merker man fort at den har løpetid. Katten kan bli drektig når som helst i løpetiden, og hannkatter merker at løpetid er på gang før vi mennesker gjør det. Om du ikke ønsker kattunger, så kastrer katten din, og IKKE slipp den ut når den har løpetid.


Man vil merke at pattene begynner å vokse, og at magen blir større. På slutten av kattens svangerskap vil du også kunne se mye bevegelse i magen når katten ligger. Når det kommer blod ut av kjønnsorganet, eller vannet har gått, er fødselen.


Ukastrerte hunnkatter får vanligvis løpetid 2-ganger i året, på senvinteren, om sommeren og evt.

Det finnes enkelte hunnkatter som har eller flere løpetidsperioder i løpet av et år. Den første løpetiden kommer i 6-måneders alder, alt etter når på året katten er født. Hvor lenge går en katt drektig ? Kjæledyr kan stikke av hjemmefra og du vil ikke ha peiling på hva de driver med før de kommer hjem igjen. For å unngå problemer og ta best mulig vare på katten din, bør du vite hva tegnene på at katten er drektig er. Hvordan løpetid fungerer hos katter.


Løpetid : Tisper får normalt sin første løpetid mellom 6-måneders alder. Men noen få får det ikke før de nærmer seg års alder. Syklusen til tisper er på 2-løpetider pr år. Noen har derimot hyppigere løpetider. Har man flere tisper sammen synkroniserer de seg ofte og kommer i løpetid samtidig.


Løpetiden er slitsomt for både katten og eieren, og det skjer OFTE. P-piller vil hjelpe. Da vil ikke katten få løpetid. Men p-piller øker også sjansen for at katten kan utvikle livmorbetennelse og jurkreft. Dyrlegen jeg bruker sa den sjansen var på tjuefem prosent, altså en fjerdedels sjanse.


Ordet løpetid brukes om brunst hos tisper. Mot slutten av løpetiden vil tispen få eggløsning og kan bli drektig dersom hun parrer seg.

Når får hunden sin første løpetid ? De fleste katter som kommer bort hjemmefra, er 2-år gamle ukastrerte hannkatter. Kastrering og sterilisering hindrer uønskede kattunger. Etter år kan det ha blitt over nye katter. Ekte villkatter finnes ikke i Norge. Katter som lever vilt, kaller vi hjemløse, eierløse eller forvillede katter.


Katten er et typisk rovdyr, som liker å jakte på mulige byttedyr. Når den ikke er på jakt, hviler den så mye den kan. Katter viser stor individuell variasjon i sin atferd. Noen katter er svært sosiale, mens den typiske katt heller foretrekker å være den eneste katten i husstanden, eller å leve alene i naturen. Et mjau kan bety så mangt, og hva pus egentlig mener er ikke så enkelt å forstå.


Her er rådene for å kunne prate mer med pus. Bli ikke engstelig, begge disse endringene er fullstendig normale. Katter har vanligvis få problemer med fødselen.


Dersom du er bekymret for katten din eller vil få bekreftet at hun er drektig , kan du ta henne med til dyrlege. Der vil de sjekke om den vordende mor er sunn og frisk, samt bekrefte drektighet med en fysisk test eller ultralyd. Hei, Jeg har en gorden setter valp på mnd som nettopp har hatt sin første løpetid. Vi har vært veldig forsiktige, men hun har klart å snike seg på luftetur ganger.


Den banken som har høyest rente. Som oftest ingenting, men noen krever at du også flytter dine andre konti til den banken. Du får rentene utbetalt året etter. En tispe får løpetid ca.


Det er helt normalt at en tispes adferd endrer seg under løpetiden. Hunden er påvirket av hormoner og kan være interessert i hannhunder, mindre lydig eller ikke virke å være helt seg selv. Ukastrerte katter er ofte stressede med en konstant jakt etter det motsatte kjønn og de kan ofte vise uønsket atferd.


De urin- markerer territoriet sitt og rømmer gjerne i jakten etter partnere. Drektighetstid for katt er ca. Hvis katten din er ute og ikke brukte p-piller - så vil den før eller siden bli drektig. Spørsmål: Hunden min hadde løpetid for ca to måneder siden og har nå blitt helt tullete i oppførselen i tillegg til at hun har mye melk i pattene. Kan jeg hjelpe henne på noe vis?


Svar: Alle tisper får et snev av innbilt svangerskap ca to måneder etter løpetid. Dette er tidspunktet de ellers skulle ha født valper om den hadde blitt. Dette nettstedet har til hensikt å gi veiledende informasjon til hundeeiere om helserelaterte spørsmål om hund.


Omtrent prosent av tispene som har hatt løpetid uten å bli befruktet, vil vise symptomer på innbilt (falsk) drektighet. Melkekjertlene kan øke i størrelse, og tispen kan samle ting i sengen (reiret) sin. Dette skjer gjerne 3–uker før fødselen ville ha funnet sted dersom dyret faktisk var drektig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg