onsdag 27. mai 2015

Dagpenger fått jobb

Finn din drømmejobb i dag. Dagpenger skal gi deg som har blitt arbeidsledig økonomisk støtte mens du søker jobber. Dagpenger når du er permittert Du kan ha rett til dagpenger når du er permittert.


Dagpenger fått jobb

I tillegg til de vanlige reglene om dagpenger , gjelder noen egne regler for deg som er permittert. Om man jobber mer enn av denne arbeidstiden i løpet av en meldeperiode (de ukene man sender meldekort for) så får man ikke dagpenger. Dersom vennen din har fått beskjed om at han ikke vil få utbetaling om han jobber over 1timer så gjelder det for begge ukene - altså hele meldeperioden.


Tilby jobb til en person som trenger. Mens Hellberg for tre uker siden stod uten jobb og dagpenger , har hverdagen nå snudd. Sånn sett er jeg veldig fornøy men det skurrer fremdeles litt at jeg ikke skulle få dagpenger.


Klagen på avslaget er fremdeles til behandling i Nav, som har bebudet at det er inntil seks måneders behandlingstid. Ja, du har rett på dagpenger fra NAV, men uansett hva du hadde i årslønn da du sluttet, har NAV et tak på hvor mye du kan få utbetalt i dagpenger. Mister du jobben , har du rett på dagpenger fra NAV. Nå har han fått seg jobb som bussjåfør, men i en periode etter oppsigelsen gikk han arbeidsledig og mottok dagpenger fra Nav. Like før jul i fjor fikk han tilbud om en jobb som taxisjåfør gjennom Nav.


Problemet for Utheim var at jobben lå i Molde, noe som ville bli krevende for ham med to små barn og levering i barnehage. Dersom du mottar dagpenger , vil NAV stille krav til deg. Før du får søke om dagpenger , må du registrere deg som arbeidssøker. Du må levere meldekort hver 14. Grensa går faktisk akkurat på , dvs jobber man eller mer så mister man retten til dagpenger.


Dagpenger fått jobb

Ganske teit, i og med at man som arb. Så jeg tapte faktisk på å ta meg en stilling. Du får ekstra utbetaling for hvert barn under år som du forsørger. Maksimalt grunnlag for dagpengene er G, det vil si 599. Kalkulatoren regner ut beløpet før og etter skatt.


Dette får du i dagpenger. Hvor mye du får utbetalt i dagpenger er avhengig av dagpengegrunnlaget ditt. Dagpengegrunnlaget består av arbeidsinntekt og eventuelle folketrygdytelser du fikk utbetalt i siste kalenderår (fjor), eller gjennomsnittet for de tre siste årene før du søkte om dagpenger. Regn ut hvor mye du har rett til i dagpenger ved arbeidsløshet.


Jobb blir alle artiklene oppdatert jevnlig. Altså ikke veldig lenge. Han har nå fått seg jobb , men første lønnsutbetaling er ikke før om mnd. Når du jobber deltid kan du jobbe 4 deltid og få dagpenger , men de trekker deg for de timene du har jobbet , så ikke noe at du får dobbelt opp for den tiden. Du kan motta dagpenger og ha nok til å dekke de faste utgiftene mens du jakter på ny jobb.


Blir du arbeidsledig, er dette alt du får fra Nav. Denne jakten innebærer ofte at du takker ja til deltidsjobb, tilkallingsvikariater eller freelanceoppdrag. Nettopp disse småjobbene kan for mange lede til nye muligheter, og i beste fall til en ny. Det aller beste er alltid og ta kontakt med ditt lokale NAV kontor for og få hjelp. Jeg skal skrive om dagpenger.


Dagpenger fått jobb

De andre tjenestene vet jeg litt for lite om. Dagpenger er noe man får dersom man har hatt fast jobb og nå er permittert, fått sparken eller sluttet, man er altså arbeidsledig. Jeg vet selv at det vil bli bedre utover mot sommeren, men jeg er redd for at det samme kommer til å skje neste år også. Jeg hadde ikke en anelse at det skulle bli så lite jobb.


Så jeg lurer på om jeg har noe krav til å få dagpenger av nav, hvis jeg jobber såpass lite og akkurat har flytta ut?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg