torsdag 14. mai 2015

Laks i folie med gulrot

Prøv en lakseburger med syrlig fenikkelsalat. Vi har oppskriften. Laks i folie er kjempegod turmat! Lag gjerne foliepakkene kvelden i forveien, ta dem med ut på tur og grill dem på et bål!


De kan også slenges på grillen eller stekes i ovn. Skrell og kutt alt av grønnsaker.

Vær obs på hvor stort du kutter. Legg hvert sitt fiskestykke oppå. Pass på så du har nok folie , grønnsakene må ikke ligge i et for tykt lag.


Skjær gulrot og squash i tynne staver og purre i skiver. Fordel grønnsaker og laks på to stykker aluminiumsfolie og ha over appelsin- og limesaft, salt og pepper. Grill, eller stek laksepakkene i ovn på 2°C, i ca.


Pakk folien sammen rundt laksen og legg pakkene med skjøten opp på et stekebrett. Bak laksen midt i stekeovnen til alt er gjennomkokt, ca.

Server med det tilbehøret du ønsker. Tips: Pakkene kan også varmes på grillen. Ingredienser: Laksefileer Potet Gulrot Vårløk Blomkål Brokkoli Smør Salt Pepper (Sitonpepper) dl vann Folie Start med å vask, rensk og del opp alle grønnsakene i terninger. Skjær løvtynne strimler av gulroten med skrelleren, og gjør likedan med fennikelen.


Det er superenkelt og kjempegodt. Ha i litt hvitløk og chili for sterkere smak. Godt tilbehør til laks kan være mye, men spesielt kryddersmør og grønnsakspakke er kjempe populært! En raus skive stekt laks med enkelt og godt tilbehør er rask og herlig hverdagsmat.


Husk at det er bedre å steke laksen litt for lite enn litt for mye. Ta stekepannen av varmen mens fisken fortsatt er rosa inni, og la den hvile noen minutter mens du fikser tilbehøret, da er du garantert et saftig og vellykket resultat. Skjær laksen i porsjonsstykker på ca 1g og legg den i en ildfast form. Rens og finhakk hvitløken. Bland olje med limesaft og hvitløk slik at det blir en marinade.


Pensle fisken med marinaden og fordel limeskall, kajennepepper og salt over laksebitene. La det stå og trekke ca. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn.


Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting.

Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Fisk i folie er en enkel og grei måte å lage fisk på. Man kan bruke de grønnsakene man vil og den fisken man liker best. LAKS I FOLIE MED JULIENNEGRØNNSAKER, INGEFÆR OG LIME.


Til stykker trenger du: stykker laksefilet à ca. Jeg har denne gang gjort en variant med både sitron, hvitvin og creme fraiche. Nydelig godt ble det. Dersom du har rester er det like velsmakende å servere laksen kald neste dag. Fersk laks er fra Fiskehallen i Narvik.


Grillet laks i folie med creme fraiche. Surr løk og hvitløk i flytende margarin i en gryte til løken er myk. Vask, rens og skjær potet, gulrot og vårløk i biter, ca. Tilsett potet, gulrot , vårløk og brokkoli.


Like godt som det er genialt! Se hele oppskriften. Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb. Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande.


Smak til med soyasaus og dryss over korianderblader. Kremet pasta med laks og valnøtter. Pasta og laks utfyller hverandre godt, og med kremet saus og knasende sprø valnøtter til blir smaken enda bedre.


Bytt gjerne ut laksen med røkt laks hvis du foretrekker det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg