tirsdag 5. mai 2015

Den fjerde barnesykdom utslett kløe

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Hva er den sjette barnesykdom ? Dette er en mild og ufarlig virussykdom som gir feber og utslett hos små barn. Legene omtaler sykdommen som exanthema subitum eller roseola infantum. Erythema infectiosum er en virussykdom med utslett , forårsaket av et parvovirus B19.


Sykdommen opptrer ofte som små epidemier, særlig vinter og vår. Tilstanden er svært vanlig. Kalles også den sjette barnesykdom (tidligere den fjerde barnesykdom ), tredagersfeber og roseola infantum.


Forårsakes av humant herpesvirus type og 7. Inkubasjonstid 5–døgn. Vanlig hos barn fra måneder til år. Lichen planus: Lichen planus fører til intens kløe og gir et utslett som består av tallrike, små, avflatede, kantete, rødfiolette knuter som oppstår hyppigst rundt håndleddene og anklene. Rosacea : kan minne litt om kviser og kan gi rødme, knuter og pustler i pannen, på nesen, i kinnene og på haka, men ingen hudormer.


Deretter vil barnet få et rosa-aktig utslett på overkroppen og i nakken, som kan spre seg til armer, bein og ansikt. Utslettet klør som regel ikke. Det kan klø og huden vil føles ubehagelig og varm. Viruset skyldes et Parvovirus og smitter via dråper som oppstår i luften ved hosting og nysing, sier fastlege Kari Løvendahl Mogstad ved Munkholmen legesenter og gründer i firmaet Lykkelig som Liten. Den femte barnesykdom.


Feberen i seg selv er ikke farlig, men kan oppleves ubehagelig. Noen barn orker ikke å ta til seg væske eller mat når feberen er høy. Fjerde barnesykdom. Ved fjerde barnesykdom har barnet først feber i 3-dager. Når feberen blir borte dukker det opp et svakt rødfarget og småprikket utslett på kroppen.


Barnet kan være preget av feber i starten, men har god allmenntilstand når utslettet kommer. Barnesykdommer er en betegnelse som brukes mye om en rekke sykdommer som i all hovedsak rammer barn. Mange av barnesykdommene gir kløende utslett , som kan lindres.


Det finnes vaksine mot de fleste barnesykdommene i barnevaksinasjonsprogrammet og forekomsten er derfor lav. Kløe , røde blærer over. Symptomer Høy feber i ca.


Insektstikk, skabb, lopper og lus kan gi intens kløe i huden. En rekke hudsykdommer er assosiert med kløe i varierende grad. Atopisk eksem, kontakteksem, elveblest (urticaria) og lichen ruber gir kløe som kan være svært intens. Ved seborrhoisk eksem og psoriasis er kløen som oftest mildere.


Tidligere ble den også kalt tredagersfeber. Ovale eller runde flekker med irritert og litt hoven kant kan være tegn på ringorm, en soppinfeksjon i huden. Lokal irritasjon med kløe eller svie i huden kan skyldes insektbitt eller stikk.


Tredagersfeberen (også kalt fjerde eller sjette barnesykdom ) forekommer helst blandt barn i alder mellom måneder og tre år. Likevel har vi nok hatt den nesten alle sammen. Her er tipsene du trenger.


Har barnet ditt fått utslett ? De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger. Her får du en oversikt over ulike typer barneutslett, og hva som hjelper mot dem. Fem til ti dager etter at barnet er smittet får det høy feber i to-tre dager.


I disse dagene har barnet bare feber og få andre symptomer. Deretter faller temperaturen samtidig som barnet får utslett. I løpet av tre-seks dager vil et utslett med små blemmer vise seg.


Blemmene blir fylt med puss og kan etter hvert begynne å blø. Som regel blir regionen rundt brystkassen rammet, men noen får også utslett på halsen og i ansiktet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg