fredag 29. mai 2015

Oppskrift bergenske vannkringler

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg! Bergenske vannkringler.


Liten porsjon, ca kringler) 2g hvetemel g gjær dl vann g smør. Ha alt i kjøkkenmaskin og kna godt sammen. Trill tynne kringler. Husk de hever godt, så trill dem tynne så de ikke blir for tykk når de er ferdig. Da kan de bli vanskelig å få tørr.


Smelt smøret og tilsett hvetemelet og saltet til det blir en fast deig. Mai sammen med rømmegrøt og spekemat. I denne oppskriften er det brukt torskefilet, men andre typer hvit fisk kan også benyttes.


Server med flatbrød og bergenske vannkringler - hvis du får tak i det. Selvskrevet tilbehør til rømmegrøt og spekemat. Er også perfekt knaskemat for småbarn som får tenner. For mange er det utenkelig å skulle spise rømmegrøt uten disse kringlene, særlig på 17. De kalles vannkringler fordi de kokes i vann, noe gjør at de blir sprø, harde og holder seg lenge.


Det serveres ofte til spekemat og rømmegrøt ikke minst på mai. For meg personlig er det ett godt barndomsminne for dette fikk jeg hos mormor. Da var de delt i to med smør og evt hjemmelaget syltetøy på.


Hopp rett til innholdet. Mat som er rik på både smak og tradisjoner finner du her, med oppskrifter og mattradisjoner fra hele landet - samlet inn gjennom generasjoner. Tilsett sukker og mel kan (tilsett litt om gangen, kanskje må du ha litt mer enn det står i oppskriften ). Kjevle deigen ut til et rektangel på ca.


La det være en tynn stripe på den ene langsiden uten smør. Det har blitt noen bakeinnlegg i det siste ser jeg, men sånn er det når man er gravid og stadig fyser på. Takk for at du deler oppskrift med oss. Kakemenn, julemanna, gøttekælla, kakekæller – kjært barn har mange navn. Vannkringler oppskrift.


A- vitamin er det kanskje ikke s farlig med da gravide uansett ikke skal ha for mye. Akutt prostatitt - Prostata - Mannlige kjnnsorganer. Her finner du oppskriften ! Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn. Deigen inneholder som oftest hvetemel, smør, melk, gjær og vann.


Dette blandes til en fast deig, trilles til tynne pølser og formes som små kringler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg