onsdag 8. april 2015

Oppkast baby for mye mat

ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Les også: Dette må du vite om feber hos baby.


Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner. Oppkast hos barn Hvorfor kaster barnet mitt opp?

I slike tilfeller er oppkastet ledsaget av diare og feber. Mageinfeksjonen skyldes som regel virus, og går vanligvis over etter et par dager. Mat er sjelden det som frister mest når du er kvalm, men heldigvis kan kroppen klare seg i ukevis uten fast føde.


Væske er vi imidlertid nødt til å få i oss. Det er alltid viktig å drikke mye og spesielt i situasjoner der du mister mye væske, som for eksempel når du kaster opp eller har diaré, sier ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky. For å forhindre at babyen gulper mye , kan du vurdere disse rådene: Holde babyen oppreist.


Mat babyen i en mer oppreist stilling og la barnet være i en oppreist stilling i minutter etter at den har fått mat.

Unngå umiddelbar aktiv lek etter mating. Viruset smitter gjennom luft, mat og vann, så det skal godt gjøres å ikke bli smittet om man omgås med personer som er syke. Det er ikke uvanlig å være kvalm, og kvalme er noe alle opplever fra tid til annen. Kvalme er ubehagelig, men normalt ikke farlig. Drikk mye klar og kald væske (minst 2- liter om dagen).


Start gjerne dagen med et lett måltid på sengekanten. Dette er mat som ikke krever for mye av fordøyelsessystemet ditt, sier Valeur. Spis sakte og tygg maten godt. Ifølge Kreftforeningen bør du velge mil mager og lettfordøyelig mat når du ha diaré.


De anbefaler følgende: Kylling, kalkun og fisk. Kokte grønnsaker, brø ris eller pasta. Mat med mye stivelse har en bindende effekt på avføringen. Det er vanlig at spedbarn opptil et år gulper mye , også en stund etter måltid.


Lukkemuskelen til magesekken er umodent og dermed litt slakk og det skal ofte lite til før noe av melken kommer opp, kanskje sammen med luft. Det kan se mye ut, men er som regel ikke store mengden. Det finnes mange tips og råd om hva slags mat man skal innta ved diaré, men mye av dette er ikke basert på vitenskap.

Medisinsk forskning har ikke klart å finne mye overbevisende hold for at en spesiell type mat er bedre enn annen mat ved en diarétilstand. Gratis frakt fra 6kr. Han kastet opp ganger til etter det. Mageknipen forsvant en time etter siste oppkast. Jeg er ganske så bestemt på at det er pga mengden mat han kastet opp.


Hadde han vært småsyk i utgangspunktet hadde han ikke spist så mye. Jeg holder han hjemme fra skolen i dag. I motsetning, mat babyen oftere, men over kortere ti hvis du ammer. På denne måten tar de ikke til seg for mye mat , og det vil legge seg fint i magen. Ikke nøl med å søke legehjelp hvis du har et spedbarn som får symptomer på mageinfeksjon.


Overskuddsgulping må ikke forveksles med oppkast. Andre former for gulping kan skyldes at babyen er rammet av en infeksjon eller er overfølsom mot enkelte typer mat. Ta kontakt med lege eller helsestasjon hvis babyen går ned i vekt, blir mindre aktiv, eller om det ikke kommer så mye i bleien. En virusinfeksjon som kan gi mye gulping eller oppkast , er omgangssyke. En liten diarébleie på morraen i dag også.


Føler fortsatt jeg sliter med å få i han nok mat fordi jeg har for lite å tilby han. En baby på mnd blir jo ikke mett av utvannet risgrøt og gulrotmos. Jeg måtte amme ekstra siden hun gulpet opp så mye av maten. Hun er nå snart år og hvis hun ler mye så svelger hun luft og begynner å rape, stopper man henne ikke spyr hun. Hun får alltid hikke etter et latteranfall.


Dette har hun hatt helt siden hun var baby. Flirte hun for mye da så gulpet hun. Pleide å få raset eple da jeg var liten. Litt mat , mye væske og smaker ikke sånn aller værst om det kommer opp igjen Loff er også greit.


Cola kan være godt for å få litt smak i munnen. I utgangspunktet anbefales vel at kullsyren røres ut, men da smaker heller ikke cola så mye så da kan du heller bruke eplejuice og farris. Sykdom og plager Diaré hos barn. Akutt diaré vil si at avføringen plutselig blir løsere og kommer hyppigere enn normalt. Ved diaré forsvinner mye væske raskt, og det er viktig å erstatte væsketapet for å forhindre uttørring (dehydrering).


Barnets utvikling i ulike aldre. Kroppslig, psykisk, sosialt. Har en baby som gulper mye , det er nesten hver gang etter han har spist. Veldig slitsomt for både meg og han.


Noen med erfaringer og tips som kan hjelpe mot dette eller er det ikke så mye å gjøre med det?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg