tirsdag 7. april 2015

Jakob sande dikt

Mange av diktene hans ble tonesatt og ble populære viser. Diktene hans handlet gjerne om vestlandsnaturen og livet på bygden. Innspelingar og framsyningar. I forlagsbransjen er det mange anledninger til å feire og feste.


Da heter det gjerne at man skal være helt om natten og helt om dagen.

Som eit utgangspunkt for dette arbeidet vart det laga ei liste over dikt det er sett tone og laga korarrangement til. Jacob Sande har skrevet mange flotte dikt. Er på en måte et speilbilde av det virkelige liv og er til ettertanke. Jakob Sande er ein av våre mest folkekjære diktarar gjennom tidene. Hadde en kompis i marinen fra Stryn som kunne tror jeg alle diktene på rams og deklamerte disse med en fantastisk innlevelse.


Bøkene inneheld artiklar og anna stoff som gjev ny kunnskap om livet og diktinga til Sande. Vakkert og pompøst.

Eit av dei beste dikta hans. Men Sande skreiv ikkje berre burleske, humoristiske og litt enkle dikt. Jeg bruker ham ofte i norsktimene, både på yrkesfag og på allmennfag. Etter ein rangel er også morsom. Han har ulike stemmer.


Ein sognemann og ein forherda halling kom eingong opp i handel om ein hest. Fyrst gjekk det dram i dram med song og tralling, for båe tenkte: eg skal tole mest. Sendes innen 1-virkedager. Vi har mer enn millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Tilrettelagt av Vidar Sandem og Jon Eikemo.


Så fort navnet hans blir nevnt, viser det seg at både unge og eldre kan vers og verselinjer av ham. Foreldra var Ragna Margrete og Anders Sande. Anders var blant anna lærar, ordførar, venstremann og klokkar, altså ein typisk bygdeleiar på den tida.


Dale i Sunnfjor dikt i samling, lyrikk o. Et fenomen som altså slett ikke er nytt… Diktet kan selvsagt tolkes på mange måter, men for meg handler det om ekthet, autentisitet.

This feature is not available right now. Please try again later. Sandes dikt veksler mellom burlesk og til tider grotesk humor, f. Kallen og katten og Likfunn, til sterkt følelsesladde dikt som Fløytelåt (tonesatt av Geirr Tveitt) og Vesle Daniel.


For mange eit kjensleladd dikt om både vår og åra som går. Helgetipset frå Sandetunet er å tolke Sande slik det høver seg best for deg, og å synge med den stemma du har. Dikt man kan le av, nikke ettertenksom til, bli glad av. Dikt som setter ting og sannheter opp ned. I år er det 1år sidan ein av dei mest folkekjære forfattarane i Noreg vart fødd.


Rockipedia er et brukerdrevet oppslagsverk over norsk populærmusikk. Tjenesten er utviklet av Rockheim - det nasjonale museet for populærmusikk, en avdeling i Museene i Sør-Trøndelag AS.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg