fredag 10. april 2015

Varme opp bakt potet

Vi hadde bakt potet til middag i dag og det ble igjen ganske mange. Så tenkte jeg å ta en til kveldsmat nå men lurer på hvordan jeg best kan varme den opp igjen. Hvor mange grader og hvor lenge skal den stå i ovnen? Med denne metoden kan lett lage bakt potet når det er mange til middag, helt uten stress.


Det er ikke nødvendig å pakke hver potet inn i folie heller, skallet blir sprøtt og godt når de bakes uten.

Bakt potet blir hva du gjør det til. Det kan være alt fra en kjedelig affære med en smørklatt i til en spennende smaksbombe. Vi vil inspirere deg til det sistnevnte. Den ultimate bakte poteten.


Her har vi laget tre digge varianter som du enkelt kan lage på grillen og som tar klassikeren til nye høyder. Hvordan varme opp to ganger bakte poteter To ganger bakt poteter tilby melete godhet en bakt potet og den glatte rikdom lastet potetmos. Du kan gjøre to ganger bakt poteter med rømme, ost, bacon biter, hvitløk, løk, eller andre smakstilsetninger du ønsker.


Ikke varm opp pasta, ris og poteter Spinat og andre bladgrønnsaker er heller ikke de eneste grønnsakene du ikke bør varme opp to ganger.

Du kan nemlig få problemer med oppblåst mage hvis du varmer opp igjen middagsrestersom inneholder ris, pasta og poteter. De beregnet effekten på blodsukkeret av å legge ost på en bakt potet. De anslo at 1gram bakt potet spist med ost påvirket blodsukkeret tilsvarende bare gram ren glukose!


Alle trender som er beskrevet ovenfor kan betraktes som typisk for den gjennomsnittlige nylagede potet. Gjentatt varme -kjøle syklus av potet dobler i utgangspunktet innholdet av utilgjengelig stivelse i kald potet , og ytterligere sykluser produserer gradvis mindre mengder. Gjenoppvarmet er sunnere enn nykokt. Når kokt kaldt lagret potet varmes opp er reduksjonen av glukoserespons i blodet i de fleste studier funnet å ligge mellom to ytterpunkter.


Skal du ha bakt potet til middag? Det tar minst en time i ovnen, men hvis du kjører potetene på full guffe i mikroen i 4-minutter først, går det mye kjappere. Da blir de gjennomkokt først, så kan ovnen sørge for den deilige sprø skorpen etterpå. Husk at du må stikke hull på poteten før du har den i mikroen. Ta smørmassen over på bakepapir og form til en pølse.


Legg smørpakken i fryseren til det blir stivt. Skjær opp skiver som legges i den varme poteten. Til bakt potet hører altså kryddersmør, mais, dressing, smårettbacon og revet ost.


Alternativt kan man bestille rømme og skinke.

Varm opp ferdig saus etter anvisning på pakken, eller lag hjemmelaget hollandaise: Ha vann, løk, eddik, laurbærbla salt og pepper i en liten kjele. Kok inn til halv mengde, sil av. Ha eggeplommene i en bolle og pisk dem sammen.


Spe med væsken og pisk godt hele tiden. Kald potet er sunnere enn varm potet Poteten er sunnere enn du kanskje tror, særlig hvis den er kokt og så blitt kald. Matforsker mener poteten har fått et ufortjent dårlig rykte.


I morgen skal vi avgårde for å feire St. Vi skal grille og ha med egen mat. Veldig lyst på bakt potet (spiste i går, og det var så godt). Skjær et snitt i potetene og pensle med olje. Dryss salt over hele poteten og legg over i en ildfast form.


Stekes i stekeovnen på 200°C i ca. Eventuelt kan potetene pakkes inn i aluminiumsfolie og bakes på grillristen eller i ytterkant av grillkullene, hvor det ikke er for sterk varme. Smaker spesielt godt til biff.


Beregn en stor potet pr. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie. Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer. Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig. Finn laveste nettpris her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg