fredag 3. april 2015

Sarotex kronisk hodepine

Sarotex kronisk hodepine

Indikasjoner Voksne: Depressiv lidelse. Nevropatisk smerte. Profylaktisk behandling av kronisk spenningshodepine (CTTH). Barn ≥år: Behandling av nattlig enurese når organpatologi, inkl. Viktigste bivirkning er trøtthet, munntørrhet, vektøkning, kvalme og hodepine (!), men kan likeve.


Jeg er selvfølgelig kjempe glad for at dette kanskje kan hjelpe, og jeg er også forberedt på at det kan ta litt tid før de eventuelt virker. Jeg lider av kronisk hodepine og fikk anbefalt sarotex fordi det i legevitenskapen har vist seg at dette midlet kan hjelpe mot kroniske smerter. Hos meg hjelp det ikke, men forskning har tydeligvis vist at det i flere tilfeller har hatt virkning. Nå er jeg uten, fortsatt kronisk hodepine , men jeg var ikke fri for den da jeg stod på disse heller, så jeg ville valgt og IKKE begyynne med de. Man fikk dessuten abstinenser hvis man ikke tok de, da gikk det ikke og sove i det hele tatt!


Dosering Kan tas en gang daglig, fortrinnsvis om kvelden fordi tretthet er en vanlig bivirkning, iallfall i starten. Vanlig dagsdose ved migrene er til 1mg. Typiske symptomer er en strammende eller pressende hodepine som vanligvis omfatter hele hodet. Den tiltar gjerne utover dagen og har ofte sammenheng med et stressende levesett, bekymringer eller vonde arbeidsstillinger. Halvparten hadde i tillegg migrene.


Men, bivirkning, på vektoppgang. Man går vel ikke opp i vekt av pillene? Grundig medisinsk utredet. Sarotex mot kronisk hodepine. Det er tydelig at smerten er blitt kronisk.


Legen vil i samarbeid med deg tilpasse dosen. Jeg har brukt det i år for kronisk hodepine. Tar mg vanligvis. En annen bivirkning er munntørrhet. Merkes spesielt når man legger seg.


Sørg får å ha en munngel på nattbordet. Om det er en god idé for deg kommer an på hva slags hodepine du har, og hva slags medisiner du har prøvd tidligere. Har du prøvd noen andre typer medisin enn NSAID? Og kan du beskrive hvordan hodepinen kjennes ut? Er hodet ømt hvis du tar på det?


Etter lang tids behandling kan brå seponering gi seponeringssyndrom som hodepine ,. Amitriptylin har effekt ved kronisk smerte. Spenningshodepine er en svært vanlig form for hodepine som de aller fleste rammes av fra tid til annen. Dette er den vanligste formen for hodepine , og utgjør rundt prosent av alle tilfeller med hodepine. Kvinner er særlig utsatt, og man regner med at rundt tre av fire med spenningshodepine er kvinner. Hodepinen kalles kronisk dersom den er tilstede mer enn dager i måneden over minst tre påfølgende måneder.


Ofte utløses episodene med smerte av ulike former for stress. Smertene beskrives som et stramt bånd over pannen og rundt hodet. Hodepinen er av trykkende eller pressende karakter, ikke pulserende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg