fredag 17. april 2015

Bjorli pinnekjøtt

Kjøttet får tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet. Lunkent vann gir raskere utvanning. Ifølge Dagbladet har det god variasjon av stykker i pakken, men tykkelsen på pinnekjøttet krever litt ekstra tilberedningstid sammenlignet med mange andre typer pinnekjøtt.


VG mener dette i stedet minner om saltkjøtt. En harsk fettsmak på flere biter havner ikke i god jord hos VGs testpanel. VG kjøpte dette pinnekjøttet på Meny. Vi har ikke kåret en vinner blant røkt pinnekjøtt , da disse er testet kun én gang.


Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene salting og tørking. Og du, skal du ha skikkelig saftig pinnekjøtt bruker du h uskeregelen 30-3. Beregn ca 5gram pinnekjøtt pr person. Legg pinnekjøttet i vann over natten. På den måten blir pinnekjøttet mindre salt og mykere).


Kan brukes på alle koketopper, også induksjon. Her får du oppskriften – og hjelpen – du trenger! Tørt pinnekjøtt fra Gilde inneholder gram salt (per 1gram vare). Ved timers utvanning er saltmengden etter damping gram, og ved timer gram. Pinnekjøtt er svært enkelt å tilberede, det lager seg nesten selv.


Det er ikke jul før du kjenner lukten av pinnekjøtt ! Her finner du oppskriften på pinnekjøtt , koketid og tips til porsjonsberegning og tilbehør. Jacobs Utvalgte pinnekjøtt er velsmakende pinnekjøtt fra Albert Idsøe av Jæren Smak lam. Salting, modning og tørking er håndverksmessig gjort og basert på lokale oppskrifter og historiske tradisjoner.


Dette gir en god kjøttfylde og mindre fett. Bjorlilam fra Bjorli Fjellmat AS er vinneren. Suveren kvalitet på kjøttet sammen med et fint utseende gjør dette til testens vinner. Det er også verdt å notere at Henriettes pinnekjøtt er testens nest billigste kjøtt. Et godt kjøp med andre.


Fjelltørket Fenalår heil med bein Fenalår hel med bein er etter vår mening den beste måten man kan framstille og bevare den særegne smaken i fenalåret på helt fram til tilberedning. Stadig flere velger nemlig vin til pinnekjøtt , selv om norsk tradisjonsmat kan by på en aldri så liten utfordring eller to for vinen. Disse vinmessige snubletrådene er imidlertid ikke så vriene å navigere seg elegant forbi. Bli me og løp kjapt gjennom tipsene som gjør deg at du enkelt forserer disse snubletrådene. Fordi ferdig pinnekjøtt er saltet, røket og kanskje også røkt, er det helt avhengig av å vannes ut før tilberedning.


Her viser vi deg hvordan du på en riktig måte tilbereder pinnekjøtt. Oppskrifter med pinnekjøtt. Vi har selvsagt den helt klassiske oppskriften på pinnekjøtt på Klikk.


Dersom du har lyst til å lage en rett med pinnekjøtt før jul som ikke minner for mye om julemiddagen kan du sjekke ut denne supre gryta med pinnekjøtt. Evanger Pølsefabrikk AS Evanger Pølsefabrikk AS, beliggende i Evanger, Hordalan er en spesialisert produsent av eldhusrøykt spekemat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg