mandag 6. april 2015

Første gangs intervju

Hvorfor burde arbeidsgiver velge akkurat deg? Her har vi noen tips til deg. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Førsteinntrykk kan spille en avgjørende rolle for hvor godt du gjør det, og det er gjerne det visuelle uttrykket ditt intervjuer før vil legge merke til.

Når du skal på intervju er det derfor viktig å sørge for at du ser presentabel ut. Alt fra sko til hår skal være rent og pent. Når vi kaller aktuelle lederkandidater inn til første intervju , ønsker vi å få vite hva slags oppgaver han eller hun synes er spennende og interessant å jobbe med.


Så prøver vi å finne ut hvor godt det passer med innholdet i de ledige stillingene vi har å tilby. Førsteinntrykket du etablerte under første intervjurunde skal det godt gjøres å kvitte seg med. Det er lov (og ofte en fordel) med glimt i øyet, men tiden er likevel ikke inne for vitterligheter. Begge ekspertene vektlegger at det du lærte i første intervju kan gi deg et grunnlag for å utvikle deg til å passe bedre for jobben.


Det vil lønne seg i runde to.

Dersom du første gang ble spurt om faguttrykk eller datasystemer du ikke kjente til bør du ha lært deg mer om dette til andre runde, fortsetter Tørisen. Dette er spørsmål man burde sitte igjen med etter et første intervju , og da kan andregangsintervjuet være en fin plass å stille disse. Husk at du også skal se om dette er rette stillingen for deg og at intervjuet ikke bare er en salgsprosess av deg selv, forteller Marstrander. De første minuttene: Intervjuet bør starte med en uformell og åpen dialog mellom kandidaten og intervjueren. Det første arbeidsgiveren vil legge merke til når du ankommer intervjuet er hvordan du ser ut.


Derfor burde du passe på at klær, hår og tilbehør komplimenterer deg på ditt beste. Arbeidsgiveren vil også ha en kandidat som kan passe inn i miljøet på arbeidsplassen. Jobbintervjuet er den vanligste utvalgsmetoden som brukes i forbindelse med ansettelser. Når du er innkalt til intervju , er det lurt å ta kontakt med arbeidsgiver og spørre hvordan intervjuet skal gjennomføres, hvem som vil være tilstede, og om det er noe spesielt du skal forberede deg på. I første intervjurunde bør du ha fått fram at du har satt deg inn i selskapet og bransjen, herunder visjoner og konkurranseforhold.


Når du intervjues for andre gang, vis at du vet noe om den aktuelle avdelingen. Her legger du grunnlaget for 2. Når en medarbeider forsvinner uten forvarsel, som oftest gjør de det, etterlater de ofte en stresset leder som ender opp med at det lederen stadig uroer seg over er å få tettet hullet etter den som sluttet. Det er jo umulig for oss å si, ettersom det finnes mange forskjellige måter å ha intervjuopplegget på.


Men vanligvis får man vel høre noe ganske raskt - fra dagen etter til maks en uke. Det enkleste er å spørre på første intervju når du kan regne med å høre noe - det er en helt grei ting å spørre om.

Dette må DU spørre om når du er på intervju. De fleste tenker nok grundig over hva de skal svare på jobbintervju. Færre vet hvilke spørsmål de selv bør stille. For ca uker siden kom jeg videre til 2. Her er spørsmål du bør stille på intervju.


Jeg ble omtrent fysisk dårlig fordi jeg var så nervøs. Som rekrutterer møter man store forskjeller i hvordan kandidater stiller forberedt, og allerede her kan du skille deg ut i positiv forstand. Det førsteinntrykk du allerede har etablert, er umulig å kvitte seg med.


MEN, det betyr ikke at du for alltid blir sett på som rak og rank. Det er lov å ha glimt i øyet, men det er ennå ikke tid for “stand-up” eller andre vittigheter. Hva kan du gjøre de første fem minuttene for å komme gjennom nåløyet? Gå inn i intervjuet full av energi og entusiasme, og uttrykk takknemlighet for at de har tatt seg tid til å møte deg.


Husk at selv om det er ditt eneste intervju den dagen, kan intervjueren være sliten av en tettpakket intervjuplan. Når du har tatt den,og de er fornøyd med resultatet,så blir du kalt inn til et 3. Og du får mest sannsynlig et tidspunkt der de har tenkt å ringe deg for å si om du har fått jobben eller ikke. Sørg for å gi dem litt energi! En sentral fase i rekruttering er intervjuene av kandidatene. Den første intervjurunden skal alltid gjøres med et breddeintervju.


Dette gir en klart høyere validitet enn hvis du kjører intervjuet etter innfallsmetoden. Du bør ikke stille spørsmål på en måte som gjør at du virker skeptisk eller misfornøyd med det du hører.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg