mandag 20. april 2015

Inger hagerup dikt kjærlighet

Som voksen bodde hun på Haugerud i Oslo. Hun var mor til forfatterne Klaus Hagerup og Helge Hagerup. En liten side med kjente og kjære sitater,kloke or dikt ,forfattere,lykke, kjærlighet ,sorg og barn. Vi tenger alle gode ord.


Jeg er svært glad i kjærlighetsdikt, særlig om de har en original vri. De drepte våre menn.

I denne spalten har vi tidligere hatt flere av diktene hennes, for de går rett inn i hjertet på leseren. Hun skrev intense og direkte dikt om sammensatte følelser. Jeg har lest både selvbiografiene hennes og sønnens hjertevarme og ærlige biografi mange ganger og føler nesten at jeg kjenner henne.


Jeg er enig i at dette er et deilig dikt å lese. Inger Hagerup er fantastisk. Også for en dame som ikke lenger er ung og rik på uopplevet kjærlighet. Her hos oss ligger snøen dyp.


Skrevet mange dikt.

Vi bryr oss om ditt personvern. Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Jeg ligger bare her og gror og drikker vann og spiser jord.


Her er så varmt og mørkt og vått. Faren døde da datteren var fem år, og gjennom oppveksten sto drømmen sterkt om å leve et annet liv enn mora, som levde på slektningers nåde. I am just large enough. Fill myself completely lengthwise and across from top to bottom.


En drøm er bare en drøm til den plutselig blir sann En berøring er bare en berøring til følelsen setter hjertet i brann. Dikt om kjærlighet. Et kyss er bare et kyss Helt til du finner den ene En setning er bare en setning til du sier tre ord du kan mene.


Hun som ikke skrev dikt ifølge henne selv: hun bare sa det som det var. Andre Bjerke skrev morovers. Egentlig tenkte jeg å ta et av barnediktene å presentere her på bloggen.


Men det er bare fire søndager i måneden, og dermed fire søndager å ta av. Det er et imponerende spenn i uttrykk i diktene. Hun har flere dikt jeg gjerne skulle postet enn fire.


Hagerup er mest kjend for dikta sine, som ho skreiv for barn og vaksne, alvorsamt om krig og kjærleik, og humoristisk om til dømes kakkerlakkar eller persille.

Hennes dikt for barn er klassikere i vår barnelitteratur. Hennes erindringer Det kommer en pike gående, Hva skal du her nede, Ut og søke tjeneste ble. I alt har hun gitt ut ni diktsamlinger. Mange av diktene hennes handler om kjærlighet (for eksempel ”Episode”), politikk og moralske spørsmål (for eksempel diktet Aust-Vågøy).


Et symbol på ti et symbol på kjærlighet , et symbol på lykke. Både kjærlighet og lykke er jo veldig greie å finne eksempler på i dette diktet, men synes ikke jeg kan finne et godt symbol på ti noen som har noen forslag? Noen som kan et nydelig dikt om kjærlighet som jeg kan fremføre i et bryllup?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg