mandag 20. april 2015

Råd mot tannverk visdomstann

Hos voksne er det i hovedsak visdomstenner som er det største problemet. Ei visdomstann står så langt bak i kjeven at det er vanskelig å rengjøre dem skikkelig. Derfor oppstår det også oftere hull i dem enn andre tenner. Mot tannverk så er nok det beste rådet å gå til tannlegen, men disse har ofte litt for lang ventetid på behandling.


Visdomstann smerter – noen tips. I tilfeller når visdomstannen ikke har kommet helt ut eller ligger litt galt plassert bør visdomtannen trekkes.

Tannverk , eller tannpine, kan ha flere årsaker og det er derfor viktig å oppsøke tannlegen. Karies (hull i tennene) er den vanligste årsaken til tannverk. Tannverk kan være svært smertefullt og bruk av smertestillende medisiner er ofte nødvendig.


En leser har sendt oss et råd mot tannpine. Hun sier ikke noe om temperaturen på vannet, men vi går ut ifra at det skal være svalt i og med at det skal lindre. Dypp så en bomullsdott i vannet og legg denne der du har tannpine. Nellik mot tannverk : Foto : kjerringrad. Ifølge tannlege Beroz Omid ved Trondheim Tannhelsesenter, er det tre ting som er avgjørende for tannhelsen din.


Kosthold og drikkevaner - Hvor ofte du spiser søtsaker har stor betydning for utvikling av karies, altså hull i tennene, sier Omid.

Han understreker at det ikke bare gjelder kaker og brus. Og som om vi ikke har det grusomt nok med disse plagene, må de fleste som er i 20-årene også lide seg gjennom de beryktede visdomstennene. Tannverk er smerter i tennene, og skyldes som regel hull i en tann (karies). Men det kan også være andre årsaker til slike smerter, og det er derfor viktig å søke hjelp hos tannlege ved tannsmerter som vedvarer.


Gode råd ved tannverk. Våre beste tips til deg som har akutt tannverk. Noen ganger er det ikke mulig å komme seg til tannlege umiddelbart. Har selv fått Ibux til å funke mot tannverk , men da med max dose.


Hva er årsaken til tannervebetennelse og tannrotbetennelse? Tannervebetennelse oppstår oftest på grunn av et dypt hull i tannen (), som når helt inn til tannerven. Trekk din visdomstann smertefritt. Bli kvitt din visdomstann. Uansett har jeg tannlegetime på onsdag, men det er for å trekke visdomstann , og har egentlig ingenting med denne tanna å gjøre.


Men det er jo likevel en trygghet å vite at jeg skal dit på onsdag, hvis jeg ikke får time i morgen. Dette kan du gjøre mot smerter i visdomstann. Om du har fått vondt i visdomstann , er det en del ting du kan gjøre mens du venter på å komme inn til behandling.


Kjøl ned lokalt og generelt. Varme gjør at kroppens blodårer åpner seg, noe som gir mer gjennomstrømning av blod og mer aktivitet. Så mot slutten, etter noen dager eller uker (ved større fyllinger), skal man bli fri for symptomer.

Symptomet er tannverk og det kan opptre forskjellig. Jeg har nettopp hatt ett helvete med tennnene og i påvente av å komme til hos tannlegen måtte jeg ta smertestillende. Dessverre hjalp ingen ting. Jeg lå på alle og vrei, pustet og hylte meg gjennom smerter. Var desperat og fant et råd på nettet om å tygge på nellikspiker.


Jeg har fått noe jeg tror er tannkjøttbetennelse. Den er delvis dekket av tannkjøtt, og dette tannkjøttet samt tannkjøttet nede rundt tannroten er rødt, hovent og utrolig smertefullt. Ekstrem tannsmerte, råd ? Helse: De siste timene har jeg hatt en helt ekstrem tannsmerte. Det hjalp som bare det! Virker som tannkjøttet er betent eller noe.


Jeg skal bestille tannlegetime imorgen. Imellomtiden må jeg overleve denne natten, jeg fikk ikke sove sist natt pga all smerten. Så da spør jeg dere, hva kan jeg gjøre for å dempe smertene?


Paracet funker dårlig. Har et voldsomt tannverk og får ikke time før neste tirsdag! Har prøvd ibux, paracet osv, det funker ikke. Sover svært dårlig, klarer ikke konsentrere meg.


Råd mot intens tannverk ? Du blir med stor sannsynlighet smertefri, eller opplever vesentlig lindring, så. Hvis du har nellik liggende så knus den og bland med vann til en tykk grøt, dynk en papirbit og legg på det vonde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg