mandag 13. april 2015

Krydder til scampi

Scampi er utrolig deilig, og det er lett og kjapt å lage. Her er en kveldsscnack som passer like godt en kveld du trengeret et alternativ til potetgullet, som når du skal servere tapas. Denne retten tar bare min å lage – men husk å legge scampien til tining noen timer før, om du har kjøpt frosne.


Scampi med tacokrydder (porsjon) 6-scampi ss solsikkeolje ts hjemmelaget tacokrydder (eller posekrydder) Litt limesaft Guacamole Litt finhakket, fersk chili (kan sløyfes) Fjern skall og tarm på scampiene (se video under). Tilsett de rå rekene og bland godt.

Kok ris etter anvisning på pakken. Brukes scampi , tin og rens dem. Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene.


Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig. Lag marinade til scampi. Stek scampiene i marinaden i 2-min ( til de skifter farge fra grå til rosa).

Rens scampi og legg i marinaden. Krydre biffene og stek dem på litt over middels varme, til det begynner å piple opp kjøttsaft på oversiden. Dypfrosne scampi uten skall. Dagens rett Kyllingfilet fylt med krydder og ost.


Nydelige scampi og en herlig saus med chili og crème fraîche,. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Hei, og takk for fint scampi på grillen tips.


MYE mer tid på bildet, for at det skal se attraktivt ut. Du ser denne annonsen ettersom nettstedet du besøker til stor del finansieres av annonseinntekter. Noen annonser ser du fordi vi tror de kan interessere deg. Vi antar dette basert på din tidligere aktivitet på Schibsteds nettsteder og apper. Er det noen som har en god marinade til scampi , som gir litt smak?


Pleier å bruke olje, hvitløk, chili og lime, men syns det blir litt smakløst. Har da smakt gode scampi ute på restaurant og sånn. Formen(e) settes på rist på rille nr.


C Nå skal det kun stå til du hører det “bruser”, da tar du formen ut, tilsetter scampi og setter den tilbake i ovnen.

Til denne formen brukte jeg 8gr. Skrell scampiene og fjern den sorte tarmen. Kjør alle ingrediensene til marinaden i en hurtigmikser, til alt er blandet. Legg scampiene i en bolle og hell marinaden over.


La dem trekke 1-timer i kjøleskap, eller helst over natten. Fordel krydder over scampien. Oppbevar scampi kjølig til du er klar til å steke de.


Bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt. La det stå og godgjøre seg mens du forbereder resten. Ferskensalsa kan også lages på forhånd. Sett den i såfall kjølig og la den komme til romtemperatur før servering.


Jeg anbefaler deg å veie råvarene i stedet for å benytte antall når du beregner ingredienser til mange. Det er også mulig at det kan være lurt å holde igjen på noe av væsken. Vær også forsiktig når du tilsetter salt og krydder , hold igjen litt og smak deg frem til du får en fin balanse mellom de ulike smakene. Fres sjalottløk i skiver, paprika i terninger, kvitløk og chili i litt olje til løken er blank. Ha i kokosmelk, ananasjuice, red curry paste, krydder og sukrin, la det småkoke minutter.


Til slutt tilsettes scampi , sukkererter og ananasbiter. Smak til om du ønsker meir krydder eller red curry paste. Urten bidrar videre med vitamin C, som styrker immunforsvaret og sørger for at kroppen får gjort nytte av jern du får i deg gjennom maten, samt kostfiber som gjør godt for fordøyelsessystemet. Hakk eller klipp bladene og bruk det som krydder. Man kan lett lage estragoneddik ved å legge hele stilker med blad i eddikflasken.


Det ser dekorativt ut, og kan for eksempel brukes til gaver. Ellers bør man ikke bruke stilkene, da de har en veldig kraftig og skarp smak. Lykke til med tapas-greiene :D Klem Ingvild.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg