tirsdag 28. april 2015

Koke pinnekjøtt i trykkoker

Kan brukes på alle koketopper, også induksjon. Populære merkevarer til sterkt redusert priser. Pinnekjøtt troner nesten helt øverst på denne listen. Min svigermor pleier å bruke ca timer på denne prosessen, men med trykkoker tar det bare minutter på fullt trykk. La det koke i minutter.


Opp gjennom årene har det blitt tilberedt på ulike måter. Først og fremst er det selvsagt den tradisjonelle metoden med damping som har vært brukt. Alle som har smakt mitt pinnekjøtt sier er at det smaker mye bedre enn pinnekjøtt som er laget på vanlig måte, og at alle synes det er utrolig hvor fort det går.


Smaken blir bedre fordi når man trykkoker forsegles aromastoffene. Denne utgaven er tilberedt i trykkoker , raskt og enkelt ! Trykkoker er ikke ofte jeg bruker. Har liksom ikke helt fått teken på den. Litt skummelt også med dette voldsomme trykket i kjelen. Følger man bruksanvisningen er det derimot ingen heksekunst.


Ta gjerne en titt HER. Vet du om dette pinnekjøtt -trikset? Iflølge NRK-kokken er det lurt å koke noen ekstra poteter ved siden av for å sikre seg at det blir nok. Heldigvis spiller det nesten ingen rolle hvor mye du investerer i en trykkoker. Resultatet blir det samme om du kjøper en dyr eller billig trykkoker.


Det er ikke rart at pinnekjøttet ikke er så populært på Østlandet som det er på Vestlandet og i særdeleshet her i Rogaland. Jeg har års erfaring med pinnekjøtt , og på Østlandet gjøres ofte en stor feil. I alle oppskriftene som er laget av østlendinger står det at pinnejøttet skal koke til kjøttet løsner fra beina, ca.


Jeg tenker at det må da være helt ok å spise pinnekjøtt i november… man MÅ ikke vente til jul… synes nå jeg da! Har du lyst på pinnekjøtt til middag i dag, må du ha husket på å vanne ut pinnekjøttet, eller kjøpe ferdig utvannet kjøtt. Dette ble tatt i bruk en gang på 70-tallet, men pga en del høytrykksulykker ble det mindre pupulært og forsvant fra kjøkkenbevisstheten. I hvertfall for en stund. De trykkokerne som lages i dag skal være av en helt annen kvalitet, og helt trygge å bruke.


Idag inntok Sviddå hvilemodus men trykkoker ’n fikk kjørt seg. Jula varer helt til påske…og derfor repeterer du bare denne i desember:-) Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å tilberede pinnekjøtt i trykkoker ’n og det ble en utrolig bra opplevelse. Fantastisk mørt, smaksrikt og flott konsistens. Alt pinnekjøtt er saltet og tørket.


Utvanning er viktig, for det gir kjøttet tilbake saftigheten og fuktigheten det har mistet i tørkeprosessen. Spekemat mister om lag prosent av vekten sin under spekingen. Først klippet jeg til pinnekjøttpinner med en grensaks, slik at de passer i bollen.


Skal kjøpe trykkoker , men er i tvil om jeg skal gå for liter eller literen. Er det noen situasjoner der liter rett og slett blir for stor? Om du har tilberedt pinnekjøtt i årevis og er fornøyd med en viss utvanningsti er det ingen grunn til å endre på dette.


MatPrat står inne for. Dette er tider som vil gi et godt resultat uansett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg