mandag 3. desember 2018

Dikt til baby fra besteforeldre

DIKT OM ET DIKT Av Arild Nyquist Jeg er litt redd Jeg står her i mørket og venter. Jeg tror jeg går inn til bestemor, jeg. Hun har så gamle, vakre øyne. Og et stort, bløtt fang å sitte på. Og armer som holder tett rundt meg.


Dikt til baby fra besteforeldre

BESTEMOR Jeg går inn til bestemor. Når jeg er red er hun der. Et herlig mirakel En baby så skjønn Dere er velsignet Med en nydelig sønn – Dåpsdikt.


Ti små fingre Og en herlig latter Dere er velsignet Med en nydelig datter. Til lykke med dåpen og ditt flotte, nye navn du er alltid velkommen til vår trygge favn. Er du på utkikk etter et dikt til nyfødt baby ? Da har du kommet til riktig sted. På denne siden gir vi deg flere flotte dikt som kan passe til den lille.


Dersom du skal kjøpe en gave til den nyfødte finner du mange gode tips her: Gave til nyfødt. Se også: Sitater om barn. Dikt til nyfødt – Baby dikt Dikt 1. Det er skrevet mange flotte dikt om små barn, og André Bjercke har skrevet flere dikt du kan bruke.


For deg som bare ønsker et lite dikt til å ha på et dåpskort, har vi laget en liten samling dikt her. Slike små dåpsdikt kan også være en del av en dåpstale, eller en fadder eller bestemor kan lese et dikt i stedet for å holde en tale. Bare lurte på om noen hadde eller viste om noen fine besteforeldre dikt. Tenkte å skrive et lite dikt i en fotobok som er til besteforeldre.


Fant dem på barnemix. Gud velsigne din dåp det er framtid og håp Nå er du skrevet inn i Guds store bind med alles navn. Må livsferden din føre deg trinn for trinn mot h. Du kan dessverre ikke legge ut andres dikt på din egen nettside uten tillatelse. Vårt lille barn er nå blitt døpt.


I dåpskjolen så yndig svøpt. Din bestefar og bestemor, Til deg du barn med myke kinn, Et barn blir født – en flott juvel. Men hver uka har de sendt meg brev og fått meg til å føle meg elsket.


I en konfirmasjonstale gjør det ingen ting om man bruker de mest kjente diktene , for her handler det om å nå inn til både konfirmanten og til gjestene. Her har vi funnet fem dikt til konfirmanten av Trygve Skaug, Karin Boye, Nordahl Grieg og Trond Viggo Torgersen som sier noe vesentlig om den perioden i livet konfirmanten er. Barnebarna til Gerd og mannen Sigmund bor ikke i nærheten av dem. En av de største forskjellene på omsorgen fra besteforeldrene i forhold til foreldrenes, er da den daglige omsorgen. Men det er ikke bare negativt, mener Gerd.


Fordelen med det, er at når de kommer på besøk, så blir de gjerne en hel helg eller lenger, altså med overnatting. Det sies gjerne noe om forhåpninger man har for den lille, og man forteller kanskje litt om hvor strevsomt det er å være foreldre, men da gjerne på en humoristisk måte. Ja, til besteforeldre og oldeforeldre. Kalender fra våre barn, hvert år. Så pakka er ikke mye spennende lenger :-), men det er jo nye bilder for hvert år da.


Tror denne generasjonen besteforeldre , som er nå, er av et helt annet kaliber, enn de som var våre besteforeldre. Ja, de jobber jo fremdeles, og har egne liv, men ut i fra hva jeg leser her, så virker det jo som om de virkelig ikke er interessert i barnebarna på samme måte, som våre besteforeldre var i oss. Vi har både bonusfamilie poster, bonusmamma, bonuspappa, mamma og pappa.


I diktet Bestefar skildrer Rudolf Nilsen på en realistisk, men samtidig var og følsom måte bestefaren som etter årelangt slit i fabrikken nå gleder seg over å høre suset fra de høye graner og å stelle med sine blomsterbed. Konfirmasjonstale fra besteforeldre Besteforeldre sin tale til konfirmasjon er en veldig fin og spesiell tale. De har kanskje litt andre betraktninger på enkelte områder og vurderer ting annerledes enn både konfirmanten og foreldrene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg