mandag 10. desember 2018

Psoriasis behandling

Gjør Skincitys hudtest og få produktanbefalinger fra våre hudterapeuter. Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Kjøp for 9kr, få gave på kjøpet.


Stå i mot tegn på hudaldring. Sleep Mask Face Retinol.

Til en ekstra fin pris! Generelt om behandling av psoriasis. Det finnes ingen kur som gir varig helbredelse av psoriasis. Derimot finnes det en rekke tiltak som kan få hudplagene til å gå tilbake og holde sykdommen i sjakk.


For at resultatet skal bli vellykket, er det nødvendig at du selv tar ansvar for behandlingen. Noen opplever at sykdommen kommer og går, mens andre har symptomer hele tiden. Selv om det ikke er noen kur mot psoriasis , opplever de fleste at behandling holder sykdommen under kontroll.


Hvis man ikke kommer i mål med kremer eller salver og lysbehandling kan det være aktuelt å forsøke medisiner som tas opp i hele kroppen, dette kalles systemisk behandling ved psoriasis.

Slik tablettbehandling styres av hudleger. Dette er legemidler med potensielle bivirkninger, og således vurderes dette individuelt. Dalaker M, Bonesrønning JH. Montaudie H, Sbidian E, Paul C, et al. Methotrexate in psoriasis : a systematic review of treatment modalities, incidence, risk factors and monitoring of liver toxicity.


Det er viktig å spørre en lege, sykepleier eller farmasøyt om hvordan disse produktene skal brukes og følge bruksanvisningen i pakningsvedlegget. Vanligst er flassende røde hudflekker på albuer og knær. Ved psoriasis forekommer normalt moderat kløe, men den kan i noen tilfeller være alvorlig. Vanlig solarium lindrer ikke. Det er imidlertid viktig å forstå at alle mennesker med psoriasis ikke alltid kan bruke de samme behandlingsmetodene.


Behandling av psoriasis. Det er utbredelsen, lokaliseringen, hvor hissig utslettet er, og hvordan sykdommen ev. Den blir beskrevet allerede så tidlig som i bibelen, og har videre blitt omtalt av den berømte legeskolen Alexandria, som eksisterte 3år f. Man antar at 2- av befolkningen har psoriasis. I tillegg til medisinsk behandling , finnes det tiltak du kan gjøre selv som får utslettet til å gå tilbake og som hjelper til med å holde sykdommen i sjakk. De fleste former for psoriasis kan igjennom behandling bli borte for kortere eller lengre tid.


Hva er guttat psoriasis og hva skyldes det?

Guttat psoriasis er et utslett karakterisert av en ganske brå utvikling av mange små røde, dråpeformede runde knuter (papler) og plakk spredt rundt på huden, typisk på brystkasse og mage, overarmer og lår. Sykdomsmodifiserende behandling. Tidlig sykdomsmodifiserende behandling er viktig for å hindre sykdomsutvikling, spesielt utvikling av funksjonsproblemer og leddskader.


Denne gruppen legemidler har effekt både på symptomer som smerter og stivhet og på selve sykdoms-utviklingen, inkludert skade på leddene. Hvis en eller flere i din familie har psoriasis , har du økt risiko for å få sykdommen. Det får hudcellene til å dele seg mye raskere enn normalt, noe som fører til for mye hud og til utslett. Psoriasis rammer 2- av befolkningen.


Det nye legemiddelet, som har fått navnet ixekizumab, stanser de hvite blodlegemenes angrep på hudcellene. Rundt en tredjedel av psoriasispasienter kan utvikle psoriasisartritt ( psoriasis som rammer leddene). Hjerte- og karsykdommer er noe vanligere hos psoriasispasienter enn i befolkningen generelt.


I Norge har cirka to prosent av befolkningen psoriasis. Det finns ingen behandling som kan bota psoriasis men med rätt behandling kan de flesta leva ett bra liv. Oavsett om man har lindriga eller svåra besvär är kunskap om sjukdomen oftast nyckeln till bättre livskvalitet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg