mandag 31. desember 2018

Langtidsstekt lammelår

Langtidsstekt lammelår

Populære oppskrifter med lammelår. Norsk lam er en eksklusiv råvare. Vi viser deg hvordan her. Det er lettere enn du tror. Denne viser deg når maten er ferdig.


Langtidsstekt lammelår

Langtidsstekt lammelår er altså perfekt mat å lage om du planlegger litt på forhånd. Låret kan settes inn i ovnen allerede før frokost, så kan du kose deg med maten, gå en lang skitur og likevel ha god tid til å tilberede resten av middagen. Dette er altså perfekt mat på hytteturen! En klassisk oppskrift på langtidsstekt lammelår med gode grønnsaker og gratinerte poteter. I sausen bruker vi kraft fra lammet sammen med blant annet eplegelé og fløte.


Saftig og mørt langtidsstekt lammelår. Finn fram lammelåret, krydder og litt smør. Tin lammelåret sakte i kjøleskap noen dager i forveien. Helstekt lammelår er nydelig lammestek! Med langtidssteking på lavere temperatur i ovnen og lengre steketid blir du belønnet med et ekstra mørt og saftig resultat.


Langtidsstekt lammelår

Imens lammelåret står i ovnen, så kan du bruke tiden på noe helt annet. Derfor lager vi stadig langtidsstekt lammelår til middag. Jeg synes ofte det er bedre – og mer populært for de små – å servere lam med et annet tilbehør enn den tradisjonelle sjysausen og de ovnsbakte potetene. Lam er veldig godt og med kontroll på temperaturen blir resultatet perfekt hver gang. Kjøtt , middag , potet Du vil alltid få best resultat om du steker kjøttet over lengre tid.


By Stein Ivar on 7. Lammelår a la Barmen. Følg ikke alle rare råd om å stikke hull og dytte inn hvitløk eller lignende, sier nitimekokk Lars Barmen. Her finner du all informasjon som trengs for å steke det perfekte lammelår eller lammestek. Steketi steketemperatur, langtidssteking og kjernetemperatur er avgjørende for det beste resultatet.


Vi gir deg også fristende lammeoppskrifter med perfekt tilbehør og saus som passer til. Her har vi samlet våre beste oppskrifter. Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også.


Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver. Saus: dl stekesjy. Et helt lammelår er nok til - personer. Låret blir penere og lettere å skjære opp hvis du tar deg jobben med å fjerne nøkkelbenet. Server det gjerne med fløtegratinerte poteter eller stekte potetbåter og rødvinssaus.


Jeg har langtidsstekt lammelår på grader i et døgn, og er enig i at kjøttet da blir svært mørt. Men synes også at det ble seende grått ut, og ikke så pent og rosa som jeg best liker. Jeg foretrekker derfor heller å steke det ved høyere temperatur. Jeg liker at det er mest stekt ytterst og at det gradvis går over i rosa innerst. Fårikål, lammestek, braiserte lammeskanker.


Mulighetene er mange, og har man litt lammekjøtt i fryseren, er det enkelt å trylle frem både hverdagsmiddager og festmat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg