onsdag 5. desember 2018

Bakt potet fyll bacon

Finn laveste nettpris her. Bakt potet med deilige toppinger. Med den kan lett oppgraderes til å bli en spennende og smakfull rett på egne ben. Fyll bakt potet med godt tilbehør. Kryddersmør, hvitløksmør, rømme, mais, skinke og ost.


Her er en variant med kremet kylling og sprøtt bacon.

Her har vi toppet de bakte potetene med bacon , sopp og crème fraîche. Som fyll bruker jeg å ha oppdelt agurk, mais, sopp, råhakket løk, og monterer dette oppi poteten som da er ‘åpnet’. Jeg bruker forresten også rømme til, og da gjerne med friske urter i, som topping. Jeg bruker sjelden kjøtt til, men finhakket skinke synes jeg smaker godt til.


Men, godt tips med bacon , det skal jeg prøve neste gang. Det finnes så mange forskjellige måter å tilberede den på. For det meste spiser vi den som tilbehør til middagsretter, for man kan liksom ikke bli lei av den ettersom man kan tilberede den på så mange forskjellig måter ut fra hva man ellers skal spise.


Lag ett kryss i poteten og press den lett fra undersiden slik at den åpner seg.

Fyll poteten med dine favoritter og nyt! Hjemmelaget kryddersmør. Trenger du tips til hva du kan fylle bakt potet med? Om du ønsker kan du sprøsteke litt bacon og strø over.


Tips: Ønsker du en kortere baketi forkok potetene litt, f. Oppskrift Bakepoteter Rømme Påleggsskinke Revet ost Hermetisk mais hvis du ikke får fersk mais Salt og pepper Skjær av lokket på bakepotetene og skrap ut fyllet. Du kan også ha det som tilbehør til. Sprøsteke gjerne litt bacon , og strø over. Poteter trenger ikke bare være tilbehør, men kan også serveres som en selvstendig rett, nemlig i form av bakt potet. Og nei, det er ikke hasselbakte poteter eller potetbåter i ovn jeg tenker på.


Nei, dette er bakt potet servert med masse digg fyll. Dette gjør potetene meget mektige, og kan derfor serveres som et eget. Cheddarost smeltar godt og er populær til bakt potet. Saman med bacon og crème fraîche blir det ekstra godt.


Prøv denne oppskrifta med kortreiste poteter frå Lærdal Grønt. Stek hjemme i ovnen kun til deg selv eller om dere er mange. Det er enkelt og godt, og kan fylles med akkurat det du ønsker.


Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon , skinke, mais, ost og mye mer.

Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat. Bakte poteter kan serveres med en grønn salat til og ellers kjøtt og sildevarianter. Flere oppskrifter med bakte poteter.


Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif. Smaker spesielt godt til biff. Beregn en stor potet pr. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie. Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer.


Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg