onsdag 26. desember 2018

Kvelden før fødsel

Kvelden før fødsel

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Andre gang var det ikke noe forvarsel før riene startet med 5min mellomrom.


Denne gangen var jeg også sikker på at det ikke skulle bli noen fødsel med det første, og at fødselen skulle starte på termindagen denne gangen også hadde jeg null tro på. Ingen modningstegn. Kjente ikke en eneste kynner hele svangerskapet. Jeg var i litt bedre form enn vanlig på dagen før fødsel og snakket masse på kvelden om at jeg var helt sikker på at ungen kom ei uke over termin og at det var helt greit.


Vannet gikk med et brak kl på kvelden – dagen før termin. Det var sikkert minst 2-dl som bare flommet ut ? Jeg følte ikke at jeg hadde noen tegn på at fødselen nærmer seg, men når jeg tenker tilbake hadde jeg litt kraftigere kynnere og mensmurrunger de siste 7-dagene før fødselen. De stoppet på dagen, bortsett fra da jeg gikk turer. Dagen før det satte i gang kom det slimblandet blod i trusen, noe som sikkert var mormunningen som modnet.


Kvelden før fødselen begynte riene, men kom aldri regelmessig nok og med minutters mellomrom. Da viste den 3på morgenen og 3på kvelden. Vanlig temp hos hunden en 3 men i forbindelse med fødsel varierer den mellom 3og 3den siste tiden, ofte helt ned til 3også.


En av de klareste tegnene på at fødsel kan ventes iløpet av få timer til et døgn er når tempen synker under 30. God kveld alle damer! Ser at det er flere som nevner masse symptomer før fødsel. Har fått beskjed om å ta Klyx 1ml kvelden før jeg skal ha planlagt ks. Har hørt at dette kan sette igang fødselen og at det ofte brukes for å få fortgang i fødsler på sykehus.


Kvelden før fødsel

Det er visstnok også vanlig at vannet går i forbindelse med at det settes Klyx. Blir litt nervøs, fødselen bør. Når vi setter i gang fødselen , ønsker vi å fremskynde fødselen før kroppen selv er klar for dette. Om din fødsel blir satt i gang, bør du innstille deg på at det kan ta tid før fødselsriene starter og du føder. At magen synker betyr som regel heller at hodet har festa seg enn at fødsel nærmer seg.


Hvis fødselen skjer før uke er fullendt, regnes det som en for tidlig fødsel. Fødeplass og fødetilbud Jordmor og fastlegen din hjelper deg å velge det beste fødestedet for deg. Fødestue, fødeavdeling og kvinneklinikk gir ulike tilbud.


Kvelden før fødsel

Tonje Torvanger er kokken som lager julematen i Kvelden før kvelden. Karen Elene Thorsen, som står bak kokeboken Fattig Student, har tips til hvordan du ordner restene etterpå. Sett sett med dagens øyne er det opprørende å lese hvordan livsvilkårene var for unge Randi: Dagen før fødselen er hun i full sving som vanlig med vasking og baking. På kvelden må hun til og med over til naboen for å melke kyrene deres, siden kona der er i samme bryllup som Mathias.


Tenkte vi kunne sammarbeide om å lage en tips, kjærringrå huskeliste over ting som kan være OK å få med seg før fødselen , under fødselen og i tiden rett etter fødselen. Jeg vet at alle som har født har lært og hørt om forskjellige gode råd. Noe jeg syns at vi bør dele med hverandre. Jeg vil gjerne ha med meg alt som kan være. Med deg hjem får et klyster som du skal ta kvelden før inngrepet, syrenedsettende tablett og en såpe du skal dusje med om kvelden pluss samme morgen som keisersnittet blir gjennomført.


Du må også faste fra midnatt. Du kan pusse tennene. Etter fødselen kan dere få gjort dette i Norge. Seksjon for Familiegenetikk, Rettsmedisinsk institutt, Universitetet i Oslo. Dette kan du lese litt om bl.


I Norge var julaften lenge den dagen det ble vasket, ryddet og pyntet til selve julehøytiden, slik det er i mange land fremdeles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg