mandag 31. desember 2018

Muffins med sjokoladebiter og glasur

En definitiv favoritt blant små kakemonser! Oppskriften gir ca stk. Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg.


Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til.

Vent med å smøre på glasuren til muffinsene er. Jeg synes disse er perfekte å servere sammen med en kopp god te eller kaffe. Så er det bare å tenne lysene på bordet og kose seg! Her finner du også oppskriften på gulrotkakemuffins med kremostglasur. Squashmuffins med sjokoladebiter og kremostglasur.


Saftige og smakfulle muffins er perfekt til bursdager eller andre anledninger. Denne grunnoppskriften gir deg cirka muffins og kan tilsettes det du har lyst på for å lage dine favorittmuffins. Alt fra blåbær og revet sitronskall, til sjokoladebiter og peanøttsmør gjør seg godt i muffinsene.

Ha smør og sukker i en stor bolle og mix med en håndmixer til blandingen er lys og luftig (3-minutter). Ha eggeplommene oppi sammen med smør og sukker, visp til de er godt blandet inn, og deretter ha i den smeltede sjokoladen og vaniljen, visp. Alle liker muffins , særlig disse med sjokoladebiter. De passer til de fleste anledninger. Prøv saftige og gode hjemmelagde bananmuffins med biter av hakket sjokolade.


Perfekt måte å få brukt opp bananer som er blitt overmodne! Muffins hører med når det er barnebursdag! Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Tilsett egg ett og ett egg og rør sammen røren mellom hvert egg. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og tilsett vekselvis med melk.


Bland til slutt inn sjokoladebitene. Smelt smøret og avkjøl det. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Mos banan godt med en gaffel og grovhakk sjokoladen.


Rør mel og smeltet smør inn i eggedosisen, sammen med moste bananer og hakket sjokolade. Alle kan lage det, det går fort, er renslig og enkelt, og sist men ikke minst, det smaker godt. Uansett om du skal bake til barnas bursdag eller til andre festlige anledninger, er muffins alltid populært.


Fordel røren i store muffinsformer.

Variasjonsmulighetene er dessuten uendelige, og du kan fylle og toppe dem med dine favorittsmaker. For å få melkefri muffins kan du bytte kesam med kokoskrem. Kokoskrem får du når en boks kokosmelk (ikkje light) stør kjølig i minst eit døgn.


Den stive, krema delen er det du skal bruke. Bruk også melkefri sjokolade. Sjekk med en trepinne om muffinsene er ferdig stekt. Stikk pinnen i midten av muffinsen, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er de ferdige. Avkjøl muffinsene helt.


Pisk opp sjokoladekremen til den blir stiv, og pynt muffinsene med kremen. Pynt gjerne med pulver av frysetørket bringebær, eller andre ting du liker godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg