onsdag 12. desember 2018

Tapasretter scampi

Når det skal serveres tapas er det mange retter å velge mellom. Allikevel er det lett å få hjerneteppe når det kommer til hva man skal lage. Mine forslag til tapasretter.


Jeg har tatt meg en skikkelig rundtur i egne oppskrifter, og samla sammen oppskrifter som passer som fingermat. Når jeg lager tapas tillater jeg meg å blande typiske spanske tapasretter med en rekke andre bidrag fra andre verdenshjørner.

Gambas al ajillo picante ( Scampi med hvitløk, chili og olivenolje) stk opptint rå scampi. SLIK GJØR DU: Hakk opp passe store biter av chili. Bland chili med hele hvitløksfed og kok det i olivenolje. Legg scampien i stekepannen og strø litt salt over.


Stek de i cirka ett minutt på hver side. Tapas er perfekt når du skal servere mat til mange. Du velger selv hvor mange ulike småretter du vil lage, og mange av dem kan tilberedes en dag eller to i forveien.


MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN.

Les mer om ScampiSe alle artikler med emne Scampi. Siste oppskrifter: Glutenfrie brownies. Rosa makroner med jordbærkrem. Marinerte scampi er veldig godt, og passer godt til de andre rettene jeg har lagt ut i kategorien “tapas og småretter”. Scampiene kan skrelles og legges i marinade dagen før, og stekes ca.


Prøv våre enkle oppskrifter på tapas som passer til både hverdag og fest. Perfekt når du skal ha mange gjester. Bruschetta med cottage cheese. Velg retter ut fra årsti anledning, hva du liker, og kan forberedes i god tid. Enkle tapasretter til høytid og fest.


Varm oljen i en stekepanne, og stek hvitløk og chili i omtrent minutt. Vend rekene av og til. Enkel oppskrift på chili- og hvitløksmarinerte scampi. Denne spanske retten er en klassiker på tapasbordet, men passer også like godt som forrett. Lykke til med tapas-greiene :D Klem Ingvild.


Persille Salt og pepper Hakk chilli, hvitløk og sjalottløk.

Kjør chilli, hvitløk og olivenolje med en stavmikser, og la scampiene marinere i minst time, men aller helst til neste dag. Denne enkle retten smaker utrolig godt og er like enkel å lage. Det tar det max minutter før du kan servere. Chili og hvitløksmarinert scampi.


Skrell scampi , ta ut skittstrengen og lag marinaden. En halvtime før gjestene kommer har du scampiene over i en ildfast form og steker på 1grader til alle scampiene er rosa igjennom, ca. Da er de ferdig stekt. Tapas består av mange småretter med gode smaker som ofte baserer seg på hvitløk, chili og tomater.


Når festen står for tur, og tiden blir knapp er tapas den perfekte løsningen hvis du skal servere mat. Patatas bravas er simpelthen et must på et ordentlig spansk tapasbord. Kutt opp poteter i båter, og kok til de begynner å bli møre. Deretter heller du av alt vannet og legger potetene på litt kjøkkenpapir.


Det er viktig å bli kvitt så mye vann som mulig. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Noen av gjestene har kanskje mest sansen for det tradisjonelle karbonadesmørbrødet, skinken og potetene, og bryr seg lite om oliven og pai “og sånne eksotiske ting”.


De vil ha det kjent og kjært. Men mange av gjestene kan være både matglade og bereiste, og ønsker å kose seg med krydrete små tapasretter. På bildet er det brukt små reker. Jeg syns ikke scampi er noe særlig.


Mvh Knut Fremgangsmåte Du trenger mye brød for hånden til å fange opp de deilige saftene i pannen etter disse hvitløkskalldyrene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg