onsdag 26. desember 2018

Dikt om livets utfordringer

Dikt om livet – av 20. Veien kan ofte virke veldig lang, og tunnelen i enden usannsynlig trang, men selv om det kanskje føles slik nå, vil veien med litt hjelp en annen retning få. Det ligger i den mennesklige natur å begynne å ta ting for gitt med det samme fare og utfordringer slutter å banke hardt på døren. Press deg selv gjennom smerten, og overvinn utfordringen.


Uansett hva du tenker om dette nå, så vil det ikke bety noe som helst om år fra og med i dag.

Innlegg om Utfordringer skrevet av gullkorn. En dag falt en bondes esel ned i en brønn. Dyret hylte miserabelt i timevis mens bonden prøvde å finne ut hva som måtte gjøres. Hvis Livet Var en Drøm… Jeg pleide alltid å forestille meg, ønske meg så høyt at livet kun var en vond drøm jeg ville våkne fra en dag. Levde i håpet om at all smerten ikke var ekte, og at jeg en dag ville våkne opp hvor tårer, angst og fortvilelse …. Når du trasker ned langs livets vei og stormen plutselig tar tak i deg hold deg da godt fast i en venn og husk at været alltid stilner igjen.


Dersom du heller ønsker forslag til en kort tekst, kan du finne dette på denne siden: Tekster til en venn.

Trenger du et godt sitat? Gå ikke bort til den mørke. La henne lute alene. Skumringen skjermer et enslig lys, lyset tennes. Flammen er hellig, sorgen ren og ukrenkelig hennes.


Heftig var gledens glans i ditt øye, heftig smartens tegn på din panne. Grunnen til at jeg elsker det diktet , er at det minner meg om svigermoren min. Hun var glad i Halldis Moren Vessas, og dette diktet vet jeg hun likte. Bildet under fra en av våre mange turer opp på Steinssetra.


Vi hadde mange gode samtaler på disse turene. Føler du at livets forpliktelser er for tungt å bære det alene? Eller livets utfordringer er for mye å håndtere?


Da hjelper kanskje denne bønnen deg som det har hjulpet meg? Bønn Herre, jeg ber for mitt hjerte til å ha fruktbare jord slik at Dine ord vokser i den og bære frukt. Her i Molde har vi verdens vakreste natur – fjord og majestetiske fjell i lange baner som gir en rekke turmuligheter for alle.


Jeg flyttet fra stor eiendom og inn i leilighet for et år siden, midt i byen for første gang, og det er alldeles deilig å slippe å slite med snømåking, gressklipping, maling av hus osv osv.

Og egentlig tror jeg ikke det dreier seg om så mye mer enn akkurat det. Jeg leser ikke noe overført betydning inn i diktet. Likevel handler det om så mye mer enn akkurat det å gå på ski. Det dreier seg ikke om livets løype.


Jeg har lært og jeg lærer nå. Sett pris på hver dag du får. Ta dem aldri for gitt. Det er ingen du eller andre. Snart stiger sol et sted i øst, og i natt har ingen gitt meg svar.


Har en drøm om å finne frem, over ei mørklagt jord. Men det finnes ei fattig trøst, drømmen du alltid bar. Kanskje de som holder munn er reddere enn deg. Der hvor alt er gått i lås må noen åpne vei.


Sterk er den som ser seg om og velger veien selv. Våg å vise hvor du står. Hun minner om at læreplanen er åpen for tolkning og at tekstutvalget i stor grad er opp til hver enkelt lærer, selv om elevene skal lese et utvalg tekster fra middelalderen og fremover.


Vi bør ikke drepe elevenes motivasjon med for mange symbolmettede Wergeland- dikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg